Moto elèctrica
Motor  /  Novetats 24/06/2019

Silence, un altre fabricant català de motos elèctriques

El fabricant de Molins de Rei comença a comercialitzar la seva pimera moto elèctrica orientada als particulars

Ferran Vital
2 min
Silence, el fabricant de motos elèctriques català que triomfa

Ara fa dos anys, un emprenedor amb experiència en el món de les dues rodes anomenat Carlos Sotelo va fundar Silence a Molins de Rei, al Baix Llobregat. La seva idea era fabricar escúters elèctrics orientats a la mobilitat urbana, i les més de 5.000 unitats produïdes els últims dos anys donen fe de l’èxit d’aquest fabricant català.

Detall bateria extraible de la Silence S01

Fins ara Silence ha fabricat dos models de motocicleta elèctrica, l'S02 i l'S03, que han estat orientades a les empreses de lloguer i moto compartida o de repartiment (segment B2B), amb clients com ara Correus, BSM o Acciona, entre d'altres. De fet, l'S02 ha sigut la moto elèctrica més venuda a tot l’estat espanyol durant el 2018, amb més de 2.000 unitats.

Ara Silence vol anar més enllà i fabricar una moto orientada al públic en general, l'S01, un escúter elèctric urbà amb unes bateries extraïbles i intercanviables de 6 kWh que permetrà carregar la bateria còmodament a casa o a l’oficina, i amb què la marca del Baix Llobregat espera arribar a les 7.000 motos fabricades i més de 30 milions d'euros de facturació durant el 2019.

A banda d’aquesta funcionalitat, l'S01 és una moto realment llaminera, capaç d’accelerar de 0 a 50 km/h en poc més de 3 segons, amb fins a 110 quilòmetres d’autonomia, tres modes o mapes de conducció que modifiquen el caràcter de l’escúter urbà i una posada a punt que inclou amortidors hidràulics, connectivitat amb telèfons intel·ligents, quadre d’instruments digital i llums led, entre altres prestacions.

Detall bateries i roda posterior Silence S01

A més, està pensada de sèrie per ser compartida mitjançant una aplicació específica, i el comprador pot modificar i configurar al seu gust diversos paràmetres de la motocicleta. El preu base, amb les diverses promocions de la companyia, és d’uns 6.000 euros.

stats