Novetats
Motor Novetats 17/04/2021

Seat renova l’Arona, el SUV revelació de Martorell

Incorpora diverses novetats estètiques i d’equipament per seguir liderant el segment dels totcamins urbans del nostre mercat

3 min
Nou Seat Arona

Potser ni tan sols l’expresident Luca de Meo esperava el gran èxit de vendes que ha suposat el Seat Arona quan el va presentar la primavera del 2017, ara fa tot just quatre anys. En tots aquests mesos l’Arona s’ha consolidat com un model d’èxit absolut, amb més de 350.000 unitats venudes els últims quatre anys, fins i tot amb un any i escaig de pandèmia i certa paralització econòmica.

Ara Seat estrena la versió renovada de l’Arona, que incorpora millores tecnològiques, estètiques i d’equipament per seguir liderant el segment dels SUV B o totcamins urbans al mercat català, espanyol i del sud d’Europa, ja que durant el 2020 l’Arona va obtenir molt bons resultats als mercats portuguès, italià i francès.

Nou Seat Arona
Nou Seat Arona
Nou Seat Arona

Estèticament l’Arona incorpora un nou nivell d’equipament anomenat Xperience, que li aporta una imatge més aventurera gràcies a les proteccions de plàstic específiques, amb un aire més orientat a viure experiències fora de l’asfalt. L’Arona també estrena nou difusor, un nou para-xocs específic i els llums antiboira heretats del Cupra Formentor, així com nou logotip amb la lletra característica dels nous Seat, i que un mestre de primària anomenaria lletra de pal.

Els interiors de l’Arona també ofereixen novetats com ara el sistema de connectivitat Seat Connect, accés sense fil a Apple CarPlay i Android Auto i reconeixement d’ordres de veu que s’activa automàticament al pronunciar les paraules “Hola hola”, però que segueix sense entendre ordres en català. L’altra gran novetat de l’Arona és que inclou nou sistemes d’assistència al conductor, com ara l’assistent de viatge, que ofereix una conducció autònoma de nivell 2 sobre 5 gràcies als assistents de manteniment de carril o el control de creuer adaptatiu, o l’assistent d’aparcament, que pot estacionar el vehicle automàticament.

Interior Seat Arona
Interior Seat Arona
Interior Seat Arona

Pel que fa a la mecànica, el Seat Arona oferirà dues versions diferents, que inclouen tres mecàniques gasolina amb potències de 95, 110 i 150 CV i una de gas natural o TGI de 90 CV, més respectuosa amb el medi ambient i que redueix les emissions un 25% respecte als motors de gasolina. Totes les mecàniques s’associen a un sistema de tracció davantera i canvi manual, per bé que les variants gasolina de 110 i 150 CV també es poden associar a un canvi automàtic DSG de set relacions.

I l’Ibiza què?

Seat també ha renovat el seu mític Ibiza, el model icònic de la marca els últims 37 anys però que actualment ja no és entre les preferències del gran públic. De fet, l’Arona, model amb el qual comparteix plataforma i línia de producció a Martorell, li pren bona part del protagonisme.

Seat Ibiza
Seat Ibiza
Seat Ibiza

L’Ibiza varia poc més enllà de nous fars led de sèrie i el nou tipus de lletra utilitzat per Seat, i igual que l’Arona incorpora les últimes millores de connectivitat, ordres de veu i seguretat abans esmentades, però, a diferència d’aquest, no estrena cap versió Xperience, i s’ha d'acontentar amb les ja conegudes versions Reference, Style, Xcellence i FR.

stats