Novetats cotxes
Motor Novetats 13/01/2024

Seat celebra el 40è aniversari de l'Ibiza amb una versió especial

Sota el nom FR Aniversari la marca de Martorell commemora les quatre dècades del seu popular utilitari

2 min
Seat Ibiza, 40 anys d'èxits i més de sis milions d'unitats venudes arreu del món

L'any 1984 Seat va presentar un nou model, anomenat Ibiza, que arribava per substituir el Fura un cop havia finalitzat el termini de llicència que la marca de Martorell tenia amb Fiat. Aquest nou vehicle, un utilitari de 3,64 metres de longitud, era el primer model desenvolupat completament per Seat i va fer servir l'experiència de socis com Giugiaro, Karmann i Porsche per desenvolupar el disseny exterior, l'interior i la mecànica, respectivament.

40 anys després d'aquella efemèride i havent matriculat més de sis milions d'unitats, Seat ha volgut celebrar-ho llançant al mercat una edició especial del seu incombustible utilitari, en aquest cas corresponent a la cinquena generació. No es tracta d'un model redissenyat o amb característiques diferents de les de la resta de la gamma, sinó d'un acabat especial anomenat FR Aniversari que incorpora alguns detalls estètics específics.

Les llandes de 18 polzades són exclusives per a aquesta versió
Tant els pilars com els llindars de les portes incorporen una insígnia identificativa

Llandes exclusives i detalls únics

Sobre la base del ja prou esportiu acabat FR, Seat ha introduït una sèrie de canvis de disseny que permeten diferenciar un Ibiza normal d'aquest FR Aniversari. D'entrada aquest model només es podrà associar als colors gris Graphene i gris Cosmo, i a més lluirà unes llandes de 18 polzades de disseny exclusiu. D'altra banda, al pilar B hi trobem l'emblema "Anniversary Limited Edition" gravat amb tecnologia làser, element que es repeteix als llindars de les portes.

A l'interior els canvis més significatius arriben de la mà d'uns seients de tipus backet, entapissats en un acabat tèxtil i que disposen de costures de contrast en color vermell. A més, la consola central i els panells de les portes reben en aquest model un acabat fet amb alumini mat enfosquit.

L'acabat d'alumini mat enfosquit és el principal protagonista de l'habitacle
Els seients de tipus 'backet' són de sèrie

Si ens centrem en l'apartat mecànic, Seat no ha introduït cap canvi, de manera que aquesta versió especial es podrà associar tant al motor 1.0 TSI de 110 CV amb canvi manual de sis velocitats com al bloc 1.5 TSI de 150 CV i canvi automàtic DSG de 7 velocitats, tots dos de gasolina. Seat no ha anunciat quins seran els preus d'aquest nou model, però sí que ha confirmat que estarà disponible durant el primer trimestre del 2024.

stats