Motos
Motor Novetats 13/01/2017

Ja és possible crear una moto a la carta en 12 setmanes

Fictiv permet desenvolupar una moto a la carta pels seus clients en tan sols tres mesos gràcies a l'ús de noves tecnologies com els làsers i impressores 3D

Ara Motor
1 min
És possible crear una moto a la carta en dotze setmanes

Cada motorista és únic i especial. Per això l’empresa nord-americana Fictiv, dedicada a la fabricació de components de moto per fabricants generalistes, ha estat capaç de crear una moto en només tres mesos, passant des del disseny de la moto i els seus components fins a la fabricació de les peces.

En total Fictiv ha fabricat un total de cinquanta-set peces mitjançant impressores 3D i tecnologia làser. A més, els clients poden personalitzar i customitzar cadascuna de les 57 peces disponibles, creant motos úniques i personals al gust de cada client.

Cada peça es crea artesanalment

El motor de la Fictiv FOSMC –aquest és el seu nom- és d’origen Ducati, i es tracta de la primera moto de codi obert, és a dir, personalitzable. Si bé aquest tipus de vehicles tenen sentit als Estats Units, els costos d’homologació al nostre país farien que aquesta motocicleta estigués reservada per les butxaques més poderoses i pacients. Això sí, el resultat és magnífic:

stats