Esportiu elèctric
Motor Novetats 13/12/2021

Porsche Vision Gran Turismo, un cotxe de videojoc

Porsche presenta el seu darrer prototip, un esportiu elèctric de 1.300 CV que debutarà amb el nou videojoc 'Gran Turismo 7'

2 min
Porsche Vision Gran Turismo

La saga Gran Turismo està d’enhorabona, ja que el mes de març llençarà la seva setena entrega només disponible per a les consoles PS4 i PS5. Per si algú encara no ho sabia, Gran Turismo és el videojoc de conducció més popular del món, i els darrers anys ha incorporat models virtuals o concept cars que han avançat solucions tècniques i de disseny dels principals fabricants convidats a demostrar la seva capacitat creativa al popular videojoc.

Porsche Vision Gran Turismo
Porsche Vision Gran Turismo
Porsche Vision Gran Turismo

La setena entrega del joc promet ser la millor de la saga, i s’estrenarà amb un nou vehicle en exclusiva, el Porsche Vision Gran Turismo, un esportiu elèctric molt radical de 1.300 CV amb dos motors elèctrics (un sobre cada eix) i tracció integral a les quatre rodes associada a unes bateries de liti de 87 kWh de capacitat i una autonomia estimada de més de 500 quilòmetres. Segons la marca alemanya, la potència real del seu esportiu és de 820 kW (uns 1.115 CV convencionals) però la funció overboost permet assolir puntes de potència de 950 kW, uns 1.292 CV, que li permeten accelerar de 0 a 100 en 2,1 segons i arribar als 200 km/h en poc més de cinc segons, amb una velocitat punta limitada electrònicament a 350 km/h.

De fet, el Porsche Vision Gran Turismo és un esportiu de dues places amb diverses solucions de disseny heretades del llegendari 911 i del nou Taycan, com la signatura òptica davantera i posterior, els passos de roda o les formes aerodinàmiques de la carrosseria.

Interior Porsche Vision Gran Turismo
Interior Porsche Vision Gran Turismo

Un altre dels elements que destaquen d’aquest prototip virtual (del qual també hi haurà versions físiques o reals) és el seu quadre d’instruments, que substitueix els panells analògics o digitals actuals per una gran superfície plana i transparent on es projecten tres rellotges o esferes amb informació rellevant per al pilot del vehicle, en una mostra més de les capacitats tecnològiques de Porsche. Els seients i la resta de l’habitacle han estat fabricats amb materials lleugers com ara l’alumini i sobretot la fibra de carboni, i els pocs entapissats que porta han estat elaborats amb fibres veganes o d’origen vegetal.

stats