Novetats
Motor Novetats 12/03/2021

Nou Seat León TGI, fins a 400 quilòmetres d’autonomia amb gas natural

La nova generació del León incorpora una versió de gas natural que costarà 26.250 euros i obté l’etiqueta ambiental ECO

2 min
Nou León TGI

La quarta generació del Seat León és la que ofereix una varietat mecànica més gran de tota la seva història, ja que els de Martorell ofereixen versions del seu compact estrella amb sistemes de propulsió de gasolina, dièsel, híbrid endollable o pHEV, microhíbrid eTSI o mild hybrid amb sistema de 48 V i ara també una versió TGI o de gas natural.

Mecànicament el nou León TGI manté el motor de la generació precedent i que ja vam poder provar en el seu moment, amb un motor de quatre cilindres 1.5 TGI que ofereix 130 CV i 200 Nm de parell associat a un canvi manual de sis relacions o una caixa automàtica DSG de set.

Nou León TGI
Nou León TGI

El gran canvi de paradigma d’aquesta nova generació està en els dipòsits de combustible, ja que el nou León TGI ofereix tres dipòsits de gas natural comprimit (GNC) amb una capacitat de 17,3 kg i un sol dipòsit de gasolina amb una capacitat de nou litres, que actua quan s’ha acabat el GNC i serveix com a comodí per allargar l’autonomia del cotxe.

Gràcies a aquesta capacitat, el nou León TGI promet una autonomia d’uns 440 quilòmetres, i un consum d’entre 3,7 i 4,4 kg de GNC cada 100 quilòmetres, amb unes emissions d’entre 103 i 120 g/km de CO₂. Tenint en compte el preu actual del quilo de gas natural comprimit (uns 0,84 euros), el León TGI permet recórrer uns 100 quilòmetres amb un cost de combustible d’uns 3,12 euros.

Nou León TGI
Nou León TGI

El nou León TGI es pot associat als nivells d’equipament Stule, Xcellence i FR, i a les carrosseries de cinc portes o hatchback i a la versió familiar Sportstourer. També inclou tot l’equipament del León de quarta generació, i de sèrie disposa de fars led, quadre d’instruments digital i pantalla central de 8,2 polzades, connectivitat amb Android Auto i Apple Car Play, control de creuer, detector de vianants i ciclistes, alerta de canvi de carril, frenada automàtica i sensor d’aparcament, entre d'altres.

Finalment, el nou León TGI ja es pot trobar als concessionaris del país, amb una gamma de preus que oscil·la entre els 26.250 euros que costa la versió Style amb carrosseria de cinc portes i canvi manual i els 32.380 euros que Seat demana pel familiar Sportstourer amb caixa de canvis automàtica DSG i acabat FR Go XL.

stats