Saló de Ginebra
Motor Novetats 06/03/2019

Nou Kia e-Soul: ara amb 204 CV i 452 quilòmetres d’autonomia

La marca coreana presenta la segona generació elèctrica del Soul, un vehicle de zero emissions a un preu raonable

Ara Motor
2 min
Nou Kia e-Soul: ara amb 204 CV i 452 quilòmetres d’autonomia

Kia segueix apostant pels cotxes elèctrics de zero emissions, tal com està demostrant al Saló de Ginebra. El nou e-Soul és un cotxe elèctric amb dues opcions mecàniques de 136 o 204 CV i una autonomia de 277 o 452 quilòmetres en un format ‘crossover’ urbà, fresc i juvenil.

Aquesta tercera generació del Soul manté el disseny cubista i geomètric tan popular de les generacions precedents i que no deixa a gairebé ningú indiferent: o ens agrada molt o el detestem profundament. Aquest e-Soul porta l’essència rebel, transgressora i alternativa a noves fronteres gràcies a uns grups òptics afilats, una calandra exclusiva i nous dissenys de les llandes de 17 polzades.

Kia e-Soul

L’e-Soul d’accés pot utilitzar unes noves bateries de liti de 39,2 kWh de capacitat o unes de 64 kWh, que milloren el rendiment i la seva densitat energètica. A més a més tots els e-Soul utilitzen un sistema de frenada regenerativa més eficient que permet carregar les bateries en diferents trams o nivells d’eficiència que es poden ajustar amb unes lleves integrades al volant.

Kia e-Soul

La versió d’accés utilitza un motor de 100 kW (136 CV), mentre que la més potent disposa d’un motor de 150 kW (204 CV). Els dos models milloren també l’entrega immediata del parell del vehicle, estan associats a un sistema anomenat ‘combined charging cystem’ i permeten que el temps de càrrega del vehicle fins al 80% de la seva capacitat sigui de només 42 minuts.

La càrrega tecnològica i de seguretat del nou e-Soul també és important, ja que de sèrie disposa d’assistents de col·lisió frontal, control de creuer intel·ligent amb velocitat adaptativa, sistema de manteniment de carril, avisador d’angle mort i xoc lateral i llums automàtics.

Interiors Kia e-Soul

Pel que fa als interiors aquest e-Soul estrena un nou quadre d’instruments totalment digital de set polzades i una pantalla digital que presideix la consola central de 10,25 polzades amb un sistema ‘uvo connect’ que ofereix informacions en temps real que puguin ser rellevants pel conductor, com ara la meteorologia, l’estat del trànsit o les places d’aparcament disponibles en un determinat indret. El disseny general segueix els paràmetres racionals i ergonòmics dels Kia de nova generació, i la sensació de qualitat percebuda és més alta gràcies als materials de qualitat utilitzats.

stats