Motos
Novetats 19/01/2018

Norton V4 SS i R4 SS, del circuit al carrer

La marca britànica presenta les seves primeres ‘Superbike’ de carrer

Ara Motor
2 min
Norton V4 SS i R4 SS, del circuit al carrer

Norton és una marca anglesa amb 118 anys d’història i una gran tradició al Regne UNit. A més, la seva divisió esportiva ha adquirit experiència i bons resultats al TT de l’Illa de Man, que durant el 2017 ha decidit fer el pas i preparar ‘Superbikes’ de carrer.

V4 RR

Les V4 SS i R4 SS són les seves dues primeres creacions, unes motos pràcticament artesanals i exclusives, ja que n'ha fabricat una edició limitada de tan sols 200 unitats de la V4 SS i 250 de la R4 SS.

Les V4 utilitzen un motor de quatre cilindres en V -d’aquí el seu nom- que arriba als 200 CV de potència i 130 Nm de parell associat a una caixa de canvis de tipus Quickshifter de sis relacions. A més, utilitza diversos elements de fibra de carboni i kevlar per mantenir a ratlla el pes de la moto sobre una estructura de doble tub, fet a mà en el cas de les SS i de fundició en les RR.

Detall quadre instruments

Pel que fa a la posada a punt específica, Norton ha confiat la forquilla de la suspensió davantera i els amortidors a Öhlins i el sistema de frenada a la casa italiana Brembo. Per acabar, Norton fabrica a mà diversos elements com ara el pedal de fre o la palanca del canvi, entre altres.

Per acabar, les dues motos no renuncien a les darreres tecnologies, i incorporen fars Full LED i una pantalla d’instruments de set polzades a tot color per gestionar i controlar els elements d’aquestes ‘Superbikes’ homologades per circular al carrer.

stats