Novetats
Motor Novetats 04/04/2021

Nissan Patrol Nismo, el nou rei de Dubai

Nismo presenta a Dubai la darrera evolució del Patrol, un totterreny de 428 CV i llandes de 22 polzades pensat específicament pel mercat de la península Aràbiga

3 min
Nissan Patrol Nismo

Tot i que no es comercialitza a Europa, Nissan segueix fabricant i venent el Patrol, el mític totterreny 4x4 de la marca japonesa que a finals del segle passat es va fabricar a les instal·lacions de Nissan Motor Ibèrica a la Zona Franca i que va ser un vehicle habitual a l’interior del país i a les zones rurals gràcies a les seves qualitats totterreny. De fet no és gens estrany veure'n algun circular encara avui en dia si ens allunyem prou de les grans capitals del país.

Les restrictives mesures i restriccions imposades per la Unió Europa van fer que Nissan deixés de vendre el Patrol a Europa, però seguís fabricant-lo pels mercats americà (als Estats Units i Canadà aquest vehicle rep el nom d’Aramda), rus, africà i del Pròxim Orient, escenaris tots ells amb menys pressió i restriccions ambientals i amb una orografia favorable a la venda d’aquest tipus de vehicle.

L’any 2017 Nissan ja va presentar una versió esportiva, o si més no d’altes prestacions, del seu popular Patrol amb la vista posada al mercat de la península Aràbiga tot col·locant un poderós motor V8 (o de vuit cilindres en V, si ho preferiu) sota el seu capó. Nismo, la divisió de vehicles esportius i d’altes prestacions de la marca japonesa, va treballar en la posada a punt del vehicle, que era capaç d’accelerar de 0 a 100 en poc més de set segons i oferir unes prestacions descomunals sobre la sorra del desert, cosa que li va valer per convertir-se en una autèntica mina d’or pels japonesos de Nissan, que demanaven més de 100.000 dòlars pel seu producte.

Detall nou Nissan Patrol Nismo
Detall nou Nissan Patrol Nismo
Detall nou Nissan Patrol Nismo

En aquest cas la marca ha presentat el nou Nissan Patrol Nismo en un acte telemàtic a Dubai, aprofitant la base del nou Patrol presentat ara fa un any. El flamant Nissan Patrol Nismo manté el mateix bloc motor gasolina atmosfèric V8 5.6 de 434 CV i 565 Nm de parell però amb interessants millores tecnològiques i de posada a punt que en pretenen millorar el seu comportament dinàmic.

D’entrada el nou Nissan Patrol Nismo disposa d’un bastidor més rígid posat a punt pels enginyers de Nismo, i estrena una nova suspensió millorada amb amortidors específics signats per Bilstein i una nova electrònica que n’ha d’optimitzar la gestió del sistema de tracció integral permanent i el repartiment de parell entre totes les rodes.

Aquest colós de més de cinc metres de llarg i 2,7 tones de pes també disposa d’una decoració específica amb unes noves llandes de 22 polzades signades pels especialistes Rays, noves entrades d’aire de color negre, un aleró posterior i nous fars led que en milloren la signatura lumínica.

En els interiors aquest Nissan Patrol Nismo també disposen de nous seients esportius entapissats amb cuir de color negre i vermell, així com diversos detalls de l’habitacle amb elements d’alumini, pell i fins i tot insercions de fibra de carboni. A més, el seu sistema d’infoentreteniment també estrena un nou sistema d’àudio Bose de 13 altaveus, un sistema de càrrega de telèfon sense fils i un sistema operatiu compatible amb Apple Car Play.

Igual que va passar amb el seu predecessor, el Nissan Patrol Nismo és un model pensat i desenvolupat específicament pel mercat del Pròxim Orient, i que mai es vendrà al Vell Continent. El seu preu base és de 105.000 dòlars i els seus clients poden personalitzar el cotxe amb diversos accessoris i personalitzacions de la mateixa divisió Nismo. Veient aquest rang de preus, és fàcil imaginar que els més de 17 l/100Km que consumeix el seu motor de vuit cilindres no serà cap gran impediment pels seus clients potencials.

stats