Tesla
Motor 21/10/2018

Musk anuncia un Tesla ‘low cost’ al seu Twitter

El carismàtic i polèmic emprenedor anuncia ara una variant econòmica del Model 3, el seu sedan estrella.

Ara Motor
1 min
Model 3

Tot i que Elon Musk va prometre que el preu final del Model 3 seria d'uns 35.000 dòlars, els problemes de producció del cotxe i l'elevada demanda han fet que, de moment, el preu final del cotxe teòricament assequible de Tesla pugi per sobre dels 50.000 dòlars.

Amb tot, el sud-africà ha anunciat al seu perfil de Twitter que els pròxims mesos apareixerà una versió més econòmica del Model 3 gràcies a una adaptació de les bateries del cotxe, amb menys capacitat d'emmagatzematge però que continuaran oferint una autonomia de 430 quilòmetres, en comptes dels més de 500 que homologa el Model 3 estàndard.

Aquesta versió econòmica també serà més lenta (200 km/h de velocitat punta en comptes dels 233 km/h de la variant estàndard) i només disposarà d'una plataforma de tracció posterior, en comptes del sistema de tracció integral opcional del Model 3 actual. Tampoc comptarà de sèrie amb el sistema de conducció autònoma Autopilot, que costarà 5.000 dòlars addicionals.

Segons apunten les primeres informacions provinents dels Estats Units, aquesta versió econòmica estarà disponible a partir del mes de febrer, a un preu d'uns 45.000 dòlars (uns 40.000 euros al canvi actual). Amb les diverses ajudes d'alguns estats nord-americans com el de Califòrnia, el preu final del Model 3 amb autonomia limitada s'acostarà als 35.000 dòlars que prometia Musk abans de començar a comercialitzar el Model 3.

stats