Dièsel
Motor Novetats 21/01/2020

Mitsubishi podria haver manipulat les emissions dels seus cotxes dièsel

La Fiscalia de Frankfurt investiga si els motors dièsel 1.4 i 2.2 de la companyia japonesa utilitzaven un software il·legal per manipular les seves emissions reals de gasos contaminants

Ara Motor
1 min
Mitsubishi podria haver manipulat les emissions dels seus cotxes dièsel

Mitsubishi està en el punt de mira de la Fiscalia de Frankfurt. Les autoritats alemanyes estan investigant un possible ús d’un dispositiu il·legal en els seus cotxes capaç de manipular els registres d’emissions dels seus motors dièsel, un cas que recorda poderosament l’escàndol del Dieselgate del grup Volkswagen, que va esclatar l’any 2015 i que va afectar més d’onze milions de cotxes venuts entre els anys 2009 i 2015.

Les autoritats alemanyes estudien si els motors dièsel de Mitsubishi 1.4 i 2.2 –que teòricament complien les normatives Euro 5 i Euro 6– disposen d’un software capaç de manipular els índexs d’emissions de gasos contaminants, i ja han fet una crida demanant als conductors que han adquirit cotxes amb els motors afectats des del 2014 que es posin en contacte amb la policia.

En aquest context la policia federal ha registrat diversos locals a Frankfurt, Hannover i Ratisbona seguint les ordres dels fiscals. Tres dels deu locals inspeccionats són propietat de l’empresa Continental, especialista en la fabricació de diversos components d’automòbil i distribuïdor de Mitsubishi.

La Fiscalia de Frankfurt ha obert investigacions a un membre de Mitsubishi acusat de frau, així com un concessionari i dos proveïdors d’automòbils, un dels quals és el ja esmentat Continental i un segon fabricant del qual encara es desconeix el nom, tot i que algunes fonts apunten a Bosch, una multinacional que ja va estar esquitxada per l'escàndol de les emissions dels dièsel de Volkswagen.

stats