NOVETATS
Motor 17/11/2020

Mini Vision Urbanaut: el Mini del futur serà un monovolum elèctric i autònom

Mini presenta el seu últim prototip, un monovolum urbà 100% elèctric i que no precisa d’atenció humana al volant

Ara Motor
2 min
Mini Vision Urbanaut, el Mini del futur serà un monovolum elèctric i autònom

De moment només és un concept car o prototip conceptual, però el Mini Vision Urbanaut ja ens comença a donar pistes sobre com serà el Mini del futur. Aquest prototip conceptual, elaborat conjuntament amb el dissenyador de moda anglès Paul Smith, és més un exercici estilístic i una declaració d’intencions d’una marca com Mini, molt associada al públic urbà i interessat en la moda i el disseny.

Mini Vision Urbanaut

El Mini Vision Urbanaut és un monovolum amb molt d'espai en el seu interior -que s’accentua gràcies a un sostre panoràmic transparent que crea un espai diàfan i acollidor- i que pot obrir el parabrises davanter per deixar passar l’aire de l’exterior. A més les portes són d’obertura longitudinal, cosa que permet aprofitar encara millor l’espai restant.

Interior Mini Vision Urbanaut

Costa veure cap detall dels Mini convencionals en aquest prototip, més enllà dels emblemes de la marca i els fars que simulen les òptiques tradicionals del model històric. Amb tot, aquesta versió no deixa de voler ser una declaració d’intencions i avís per a navegants: Mini està preparada per assaltar nous horitzons i segments de mercat en qualsevol moment.

Mini Vision Urbanaut

Pel que fa als interiors del vehicle, el Mini Vision Urbanaut destaca per un espai diàfan totalment personalitzable que permet recrear una mena de sala d’estar i un sistema d’infoentreteniment que inclou la possibilitat de planificar desplaçaments, llistes de reproducció, audiollibres i podcasts per escoltar al llarg del viatge. Un cop estacionats, els seients poden configurar-se en forma de sofà-llit per descansar sense haver de sortir del vehicle.

Mini Vision Urbanaut

A més, tots els interiors s’han fet amb materials reciclats o vegetals, reduint així la petjada ecològica del vehicle, i la marca també afirma que els clients podrien configurar al seu gust els interiors d’aquest Mini Vision Urbanaut.

Mini Vision Urbanaut

Per acabar, cal recordar que sembla clar que aquest prototip no veurà mai la llum en forma de vehicle de producció, però serveix per començar a dibuixar els plans de futur de la companyia britànica i la seva voluntat d’entrar en el segment dels cotxes elèctrics i totalment autònoms.

stats