Cotxes elèctrics
Motor Novetats 08/07/2023

MG presenta un compacte elèctric esportiu de 435 CV i poc més de 40.000 euros

Es diu MG4 EV XPOWER i anuncia una acceleració de 0 a 100 km/h en tan sols 3,8 segons

2 min
MG4 EV XPOWER

Fa uns mesos vam anunciar que el nou MG4 es posicionava com un dels primers cotxes elèctrics realment econòmics. Potser no en termes generals (el preu dels vehicles ha augmentat notablement i el que avui dia es pot considerar econòmic no és el mateix que fa 10 o 15 anys), però sí en comparació amb la resta de vehicles elèctrics del mercat.

Però que MG disposi d'una gamma formada per vehicles relativament senzills i a preus ajustats no vol dir que aquests models siguin els únics que pretén vendre al nostre mercat. I el millor exemple el trobem en el nou MG4 EV XPOWER, una versió potenciada i radical del compacte MG4 que ofereix una potència molt elevada (435 CV) a un preu relativament ajustat: superarà per poc els 40.000 euros.

Els dos motors elèctrics desenvolupen un total de 435 CV i 600 Nm de parell

Un compacte amb acceleració de superesportiu

MG ha confirmat que el seu nou model tindrà un doble sistema de propulsió de 150 kW a l'eix davanter i de 170 kW al posterior que desenvoluparà una potència de 320 kW (435 CV) i un parell motor de 600 Nm. Tot plegat no només el convertirà en un dels millors compactes esportius del mercat sinó que li permetrà oferir unes prestacions dignes de vehicles esportius. Tant és així que la seva acceleració de 0 a 100 km/h es resol en tan sols 3,8 segons, una dada més pròpia de models de Porsche o Maserati que no pas d'un fabricant de vehicles elèctrics familiars.

Aquesta millora de prestacions també va acompanyada d'un conjunt més esportiu tant a nivell estètic com funcional. El disseny de l'MG4 EV XPOWER inclou sostre en color negre, para-xocs específics, llantes de 18 polzades, pinces de fre en color taronja i un color exterior exclusiu anomenat Racing Green. Per la seva banda, a nivell mecànic MG ha equipat el seu nou model amb un sistema de control dinàmic als revolts per millorar la conducció esportiva, un diferencial electrònic i un control intel·ligent de l'entrega de potència que permet la vectorització del parell entre les quatre rodes.

L'acceleració de 0 a 100 km/h es produeix en tan sols 3,8 segons

Tot plegat se suma a un ventall de millores en la suspensió (amb noves molles i amortidors) que incrementen la rigidesa en un 25%, una direcció més directa i barres estabilitzadores més fermes. I com que tota aquesta potència cal aturar-la en algun moment, el nou equip de frens format per discos ventilats de 345 mm permet frenar de 100 km/h a 0 en tan sols 33,9 metres.

Malgrat que MG no hagi fet oficial el preu del nou MG4 EV XPOWER al nostre mercat, sí que l'ha anunciat en altres països. Un bon exemple el trobem al Regne Unit, on té una tarifa inicial que, al canvi, supera per poc els 42.000 euros. Sens dubte, no és un preu baix, però no és pas més elevat que el que demanen altres fabricants per models amb moltes menys prestacions i menys esportius.

stats