Totterreny de luxe
Motor Novetats 17/01/2022

El Mercedes-Benz Classe G tanca un any de rècord

El veterà totterreny de luxe ven més de 41.000 unitats al llarg del 2021, l’any amb més vendes de la seva història

2 min
Mercedes-Benz Classe G

El Mercedes-Benz Classe G continua trencant rècords 43 anys després de la seva presentació, l’any 1979. En tots aquests anys el totterreny de luxe del grup Daimler s’ha convertit en una icona i un mite gràcies a les seves aptituds fora de l’asfalt, però també pel luxe i glamur que desprèn aquest 4x4 fabricat a Graz (Àustria).

I és que el Classe G actual és un vehicle a l’abast de poques butxaques, ja que la versió dièsel d’accés de 258 CV de potència té un preu base de 132.000 euros. La versió G500 amb motor gasolina de 422 CV supera els 148.000 euros, i les versions més equipades poden arribar als 200.000 euros. Així doncs, queda clar que el Classe G és un cotxe a l’abast de poques persones, detall que contrasta amb l’èxit de vendes de l’any 2021 i que confirma la tendència creixent d’aquest vehicle durant els últims anys.

L’èxit de vendes del Classe G té molt a veure amb una demostració d’estatus social i poder econòmic, i les més de 41.000 unitats venudes a tot el món al llarg del 2021 són la constatació d’una nova tendència dins de la indústria automobilística, que veu com el mercat cada cop es trenca més pels extrems, o el que és el mateix, desapareix la demanda i les vendes dels vehicles de classe mitjana i marques generalistes mentre que s’incrementen les vendes de cotxes low cost o accessibles i de segona mà o bé es disparen les vendes de cotxes de gran luxe.

A tot això cal sumar-hi el fet que el Classe G és un vehicle estratègic per al grup Daimler, la gallina dels ous d’or de Mercedes-Benz. És un model extremadament rendible a nivell comercial, amb grans marges de benefici sobre les inversions i que el 2024 ampliarà la seva oferta amb una versió elèctrica que promet ser un dels puntals de zero emissions de la marca alemanya.

stats