Novetats
Motor 09/01/2019

Mercedes-Benz CLA Coupé, petit seductor

Mercedes presenta la variant cupè de la nova Classe A, un cotxe passional disposat a enamorar el mercat

Ara Motor
2 min
Mercedes-Benz CLA Coupé, petit seductor

Mercedes-Benz ha presentat el CLA Coupé, la tercera variant de la nova Classe A de la marca alemanya. El nou CLA –una versió allargada i cupè de la plataforma que utilitzen els nous Classe A– es posarà a la venda al mes de maig a un preu encara per confirmar i ja s’ha començat a fabricar a la planta de Daimler a Kecskemét, a Hongria.

CLA cupè

El nou CLA manté l’essència que va fer triomfar la versió anterior del model, que va arribar a vendre més de 750.000 unitats a tot el món. Aquest cupè esportiu manté un capó allargat, un frontal agressiu i unes nervadures laterals elegants i sofisticades que eleven la línia de cintura del cotxe en contrast amb la caiguda del muntant posterior o pilar C.

En una vista lateral es pot observar amb molta claredat com manté una estructura de tres volums però eleva la part posterior de la carrosseria per donar-li més personalitat al conjunt i presentar un bon coeficient aerodinàmic.

Nou CLA

El nou CLA és una mica més curt però entre 5 o 6 centímetres més ample que la generació anterior. També disposa d’un centre de gravetat més baix, una nova arquitectura de les suspensions i una barra estabilitzadora més gran, solucions que permeten millorar el comportament dinàmic de nou CLA.

Interior CLA

Aquesta segona generació, a més a més, incorpora diverses solucions del CLS, com ara els fars posteriors led i algunes ajudes a la conducció heretades dels nous Classe S. De la nova Classe A rep també una important càrrega tecnològica que inclou el sistema d’ordres per veu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), el nou ‘head-up display’ i el navegador amb realitat augmentada, entre d'altres. Però una de les novetats tecnològiques més destacades del nou CLA és el sistema d’il·luminació intel·ligent, i que permet activar determinades zones del vehicle mitjançant ordres gestuals amb els braços o les mans.

Interior CLA

Mercedes-Benz només ha presentat el CLA 250 amb un motor gasolina turbo de quatre cilindres i que arriba als 225 CV de potència i 350 Nm de parell associat a un canvi automàtic de doble embragatge de set relacions 7G-DCT i un sistema de tracció davantera. Amb tot, existeixen les mateixes motoritzacions i variants gasolina, dièsel i fins i tot endollables que incorpora l’actual Classe A.

stats