Ayrton Senna
Motor Novetats 22/12/2018

McLaren P1 GTR: homenatge únic a Ayrton Senna

La marca britànica fa un nou homenatge al monoplaça amb el qual Senna va guanyar el seu primer títol mundial de Fórmula 1 el 1988

Ara Motor
2 min
McLaren P1 GTR: homenatge únic a Ayrton Senna

Aquest 2018 que estem a punt de tancar s’han complert 30 anys de la primera gran victòria mundial d’Ayrton Senna a la Fórmula 1. De fet, el monoplaça McLaren-Honda MP4/4 va guanyar 15 de les 16 carreres disputades aquella temporada i va mostrar una supremacia pocs cops vista al gran circ de la Fórmula 1.

McLaren P1 GTR

30 anys després, el departament d’operacions especials de McLaren (MSO) ha creat un McLaren P1 GTR que vol homenatjar la gesta del pilot brasiler replicant els colors del seu monoplaça i utilitzant el número 12 de Senna a la carrosseria. Fins i tot el volant del McLaren P1 GTR utilitza el mateix entapissat d’Alcantara que el MP4/4 original de Senna.

Detall volant McLaren P1 GTR

Segons els de Woking, aquesta unitat especial commemorativa ha suposat més de 800 hores de feina extra i incorpora diversos detalls, com algunes de les cites del genial pilot brasiler a la carrosseria i al xassís del cotxe o alguna bandera brasilera al costat del nom del pilot.

McLaren P1 GTR

Aquesta unitat té el vistiplau de la família de Senna, i el seu comprador (un particular del qual no ha transcendit el nom) ha obtingut el permís necessari per batejar aquest cotxe amb el nom de Beco, el sobrenom familiar amb el qual els Senna anomenaven Ayrton.

McLaren P1 GTR Senna

El McLaren P1 GTR arriba als 1.000 CV gràcies a la seva mecànica híbrida, però aquesta unitat superarà aquesta xifra per petició expressa del comprador del cotxe, tot i que McLaren no ha volgut fer públiques les xifres de potència final ni tampoc el preu d’aquesta unitat exclusiva i emocional que està orientada a un ús intensiu en el circuit.

stats