Moto elèctrica
Motor  /  Novetats 31/03/2019

Lightning Strike, una ‘superbike’ elèctrica i esportiva a un preu raonable

Us descobrim els secrets de la nova 'superbike' elèctrica nord-americana, una de les millors opcions del mercat

Ara Motor
2 min
Lightning Strike, una ‘superbike’ elèctrica i esportiva a un preu raonable

Les motocicletes elèctriques són el futur immediat de la indústria de les dues rodes. De fet, cada cop veiem més models elèctrics amb millors xifres d’autonomia i prestacions més interessants que les converteixen ja en una alternativa real a les motos amb motor de combustió.

Lightning Strike

La nova Lightning Strike 218 és una ‘superbike’ creada per la nord-americana Lightning Motorcycles amb un motor elèctric amb una potència a escollir de 90 o 120 CV i tres nivells més de capacitat de les seves bateries de liti. Així doncs, la moto bàsica utilitza una bateria de 10 kWh amb 112 quilòmetres d’autonomia a les autopistes i 166 a la ciutat, mentre que la mitjana disposa de bateries de 15 kWh amb les quals obté autonomies de 169 quilòmetres en autopista i 242 a la ciutat. Finalment la bateria de més capacitat arriba als 20 kWh i ofereix una autonomia de 242 quilòmetres en autopista i fins a 320 quilòmetres en un ús eminentment urbà.

Detall pinça de fre i disc signat per Brembo i suspensió Öhlins

A més, la nova Lightning Strike pot carregar-se en un endoll domèstic, gràcies al seu carregador de 3,3 kW, en només cinc o sis hores. En un punt de càrrega ràpida, en canvi, pot carregar les seves bateries en només 35 minuts, i arriba a carregar fins a 160 quilòmetres d’autonomia en només 20 minuts.

Aquesta ‘superbike’ elèctrica s'ha fabricat tenint en compte diversos paràmetres aerodinàmics i el seu disseny respon a les necessitats especifiques de la moto per assolir el millor coeficient aerodinàmic possible i reduir la resistència a l’aire.

Lightning Strike

Pel que fa als preus, el model bàsic de 10 kWh té un preu base d’uns 11.600 euros, mentre que la versió de 15 kWh arriba als 15.150 euros i la més potent de 20 kWh s’enfila fins als 17.830 euros, que encara poden ser més en cas d’equipar opcionalment el ‘performance pack’, que inclou suspensions signades per Öhlins, frens Brembo i un quadre d’instruments digital AIM Strada.

stats