Saló de Detroit
Motor Novetats 14/01/2019

Lexus RC F: espècie en perill d'extinció

El cupè esportiu de Lexus és un 'rara avis' amb motor atmosfèric V8 i 450 CV

Ara Motor
2 min
Lexus RC F: espècie en perill d'extinció

Lexus és la filial de luxe i alt rendiment de Toyota, un dels fabricants de referència en el camp de la mobilitat híbrida, però de tant en tant encara es reserva alguna edició esportiva amb motor de combustió convencional, com en el cas d'aquest Lexus RC F, un cupè de l'antiga escola.

Lexus RC F

El nou Lexus RC F és un cupè esportiu amb un motor atmosfèric de vuit cilindres en V (o V8) amb una posada a punt optimitzada que inclou un alleugeriment del seu pes, un nou disseny en l’arquitectura de les suspensions i el mantenint del motor V8 atmosfèric (sense turbo) de cinc litres de cubicatge que arriba als 457 CV de potència.

Lexus RC F

Aquest cupè esportiu manté una caixa de canvis automàtica de 8 relacions, però inclou un nou sistema d’arrencada o 'lauch control' que permet que el japonès acceleri de 0 a 100 en només 4,5 segons.

Lexus RC F Track Edition

Lexus també oferirà una variant encara més radical del seu esportiu anomenada Track Edition, que amaga una preparació encara més específica amb un coeficient aerodinàmic optimitzat i una reducció de pes de 70 quilos gràcies a l’ús massiu de materials lleugers com l’alumini forjat o la fibra de carboni.

Detall aleró Lexus RC F Track Edition

El més cridaner d’aquesta variant esportiva d’alt rendiment és l’espectacular aleró de fibra de carboni, els frens carbonoceràmics de competició i les llandes BBS de dinou polzades. A aquests elements cal sumar-hi diverses solucions tècniques inspirades en els cotxes de competició de Lexus a la fórmula Super GT del Japó.

stats