Esportius elèctrics
Motor 01/12/2018

Leaf Nismo RC, l’elèctric de carreres de Nissan

La marca japonesa presenta un prototip d'esportiu elèctric al festival Nismo

Ara Motor
1 min
Leaf Nismo RC, l’elèctric de carreres de Nissan

Nismo és la divisió dedicada als cotxes d'alt rendiment i prestacions de Nissan. Aquest cap de setmana celebra la seva festa anual al circuit de Fuji (Japó) i hi presentarà el nou monoplaça de Fórmula E i un sorprenent cotxe elèctric de competició anomenat Leaf Nismo RC.

Aquest Leaf Nismo RC es basa en l'actual generació del Leaf però en modifica l'estructura mecànica per oferir una potència de 326 CV i 640 Nm de parell gràcies a l'acció combinada dels dos motors elèctrics de l'esportiu (un sobre cada eix) i unes potents bateries d'ions de liti col·locades al centre del bastidor del vehicle per millorar la distribució de pes i rebaixar al màxim el centre de gravetat del cotxe, que presenta fa 4,55 metres de llarg i només 1,20 d'alçada.

Leaf Nismo RC

Aquest esportiu utilitza materials lleugers com la fibra de carboni –fins i tot el xassís és un monocasc d'aquest material– per obtenir un pes de només 1.220 quilos, cosa que li permet accelerar de 0 a 100 en només 3,4 segons.

Lamentablement Nissan només fabricarà sis unitats del Leaf Nismo RC, i no en posarà cap a la venda, perquè totes les unitats fabricades es limitaran a recórrer el món acompanyant els monoplaces de Fórmula E en els Grans Premis i a fer exhibicions, sempre pilotats per conductors oficials de la marca.

stats