Novetat
Motor Novetats 16/02/2018

Kia Ceed 2018, a la conquesta d’Europa

La marca coreana presenta la tercera generació del seu compacte, molt enfocat als gustos i exigències del Vell Continent

Ara Motor
2 min
Kia Ceed 2018, a la conquesta d’Europa

Kia ha presentat la tercera generació del Ceed, el seu compacte dissenyat, fabricat i pensat per ser venut sobretot a Europa. El primer gran canvi és el nom,que ja no serà mai més cee’d i passarà a anomenar-se Ceed, més fàcil i clar per als compradors.

El nou Ceed no té previst -d’entrada- oferir variants de 3 portes, i ho aposta tot pel model de 5 portes. No hi haurà cap pro_cee’d, ni versions esportives, com a mínim durant els primers mesos de vida del producte. Ara bé, convé recordar que el Ceed comparteix plataforma amb el Hyundai i30, que ha convençut tothom amb el seu i30 N.

Kia Ceed 2018

La veritat és que Kia ens ha decepcionat una mica amb l’aparença final del seu compacte. Esperàvem una aposta més arriscada després de veure l'espectacular prototip, i creiem que els coreans finalment s’han quedat a mitges. La vista posterior i lateral esdevé una mica clàssica, descafeïnada i amb poca emoció. Es tracta d'una aposta molt alemanya, on predominen la racionalitat, les línies rectes i un aspecte convencional, que no desagrada a ningú però tampoc acaba de despertar un gran entusiasme.

Aquesta tercera generació és 2 centímetres més baixa i més ampla que la del model precedent, cosa que millora el dinamisme del cotxe, al disposar d’un centre de gravetat més baix i uns passos de roda més amples.

Kia Ceed 2018

On el nou Ceed mostra més qualitat és en el disseny i execució dels interiors, amb materials de més categoria i una nova pantalla tàctil de 8 polzades, seients més ergonòmics i un disseny més racional, intuïtiu i elegant que el del model que substitueix. La seguretat es veu també reforçada amb un nou sistema de manteniment en el carril i altres ajudes a la conducció que permeten a Kia afirmar que el Ceed és un vehicle amb “sistema de conducció autònoma nivell 2”.

Interior Kia Ceed 2018

Mecànicament el nou Ceed continua utilitzant una plataforma de tracció davantera (no hi ha la possibilitat d’associar-la a una plataforma de tracció integral) i motors dièsel i gasolina de 3 i 4 cilindres amb potències compreses entre els 100 i els 140 CV.

Encara no sabem els preus definitius del Ceed per al nostre mercat, però, segons explica Kia, el cotxe arribarà als concessionaris del país durant el segon semestre d’aquest 2018.

stats