Blindat
Motor 19/04/2018

Karlman King: el totcamí blindat de luxe definitiu

Fabricants xinesos creen un SUV blindat de 6 tones de pes i un preu de més d'1,6 milions d'euros

Ara Motor
2 min
Karlman King: el totcamí blindat de luxe definitiu

Hi ha mercat per als SUV de luxe blindats d'aspecte mastodòntic? A la Xina creuen que sí, i el flamant Karlman King és la resposta del fabricant IAT a aquest segment del mercat. Aquest mastodont disposa d'una carrosseria angulosa plena d'arestes i elements geomètrics d'aspecte amenaçador i potent, en un exercici de disseny que personalment ens recorda l'avió F-117 de l'exèrcit dels Estats Units.

És tot un mastodont

I la carrosseria no enganya, perquè aquest monstre arriba a les sis tones de pes a causa del seu potent blindatge heretat de la tecnologia militar. Construït sobre la base d'una camioneta Ford F-550, aquest Karlman King fa 6 metres de llarg i 2,5 d'ample. Per dimensions i pes caldrà disposar de carnet de conduir C –el que permet portar camions– per poder posar-se al volant d’aquest mastodont.

Vista posterior

Per moure aquest Karlman King, els seus fabricants mantenen el motor Ford d'origen de 8 cilindres en V (o V8, si ho preferiu), però amb una potència elevada fins als 400 CV gràcies a una modificació i optimització de la relació de compressió dels cilindres de motor atmosfèric de 6,8 litres de cilindrada.

Vista davantera

Aquest propulsor permet al Karlman King arribar a una velocitat punta de 140 km/h, prou per moure's per autopistes, i molt limitada pel pes del conjunt. Això sí, els totcamins blindats es construeixen artesanalment sota comanda dels clients a un preu base d'1,6 milions d’euros.

La seva construcció és totalment artesanal, i es fabrica a Itàlia

Els clients poden escollir personalitzar els interiors del cotxe al seu gust, instal·lant-hi electrodomèstics com una nevera i una cafetera, un gran televisor d'alta qualitat o una Play Station 4 per fer més entretingut el trajecte.

stats