Cotxe elèctric
Motor Novetats 25/03/2021

Ja pots comprar un Tesla amb bitcoins als Estats Units (si en tens)

La marca californiana es converteix en el primer fabricant automobilístic que accepta la criptomoneda en les reserves dels seus vehicles

2 min
Tesla Service

Tesla sempre ha sigut un fabricant transgressor: Elon Musk va creure en el potencial dels cotxes elèctrics quan ningú més ho feia, i el temps li ha acabat donant la raó, i també va anunciar que volia deixar de vendre cotxes als concessionaris físics i enfocar el negoci cap a internet abans de l’esclat de la pandèmia, i va acabar encertant-la de ple. De fet, Tesla ha sigut l’únic gran fabricant mundial de cotxes que ha continuat creixent el 2020, amb el context de crisi generalitzada i confinaments durs.

Ara Elon Musk vol anar més enllà i ha anunciat al seu compte de Twitter que els clients que ho desitgin ja poden comprar els seus cotxes amb bitcoins, la criptomoneda de moda a la xarxa. Segons ha escrit el sud-africà, “Tesla només fa servir un software intern i de codi obert, i opera amb nodes de bitcoin”.

A més, Musk ha anunciat: “Els bitcoins que rebi Tesla continuaran sent bitcoins i no els convertirem en monedes fiduciàries”. I és que cal recordar que Tesla sempre ha confiat en aquesta moneda, fins al punt de comprar 1.500 milions de dòlars en bitcoins a inicis del 2021, quan aquesta moneda virtual cotitzava per sota dels 40.000 dòlars. Actualment aquesta moneda ja cotitza per sobre dels 56.000 dòlars, i no queda clar que hagi tocat sostre.

De moment, la possibilitat de comprar un cotxe de Tesla amb bitcoins només és operativa als Estats Units, però arribarà a la resta del món abans de finals del 2021. És una operació arriscada, ja que a l'anunciar que no vol convertir aquesta moneda en dòlars o euros, el valor dels actius i de la liquiditat de l’empresa californiana dependrà del valor dels bitcoins en els mercats internacionals. Si els bitcoins continuen pujant de valor l’empresa s’enriquirà, però si perden valor, els recursos econòmics de Tesla es veuran arrossegats per una espiral deflacionista.

stats