Contaminació
Novetats 04/12/2017

L’Índia prohibirà els cotxes amb motor de combustió el 2030

El gegant asiàtic vol solucionar el seu problema de contaminació prohibint circular als cotxes de combustió en un futur no gaire llunyà

Ara Motor
2 min
L’Índia prohibirà els cotxes amb motor de combustió al 2030

Cada any moren gairebé 2 milions de persones a causa de la contaminació atmosfèrica només a l’Índia, segons les dades del mateix país. El subcontinent indi té un problema de salut pública que vol solucionar de manera urgent erradicant els cotxes de combustió. Segons el ministre d’Energia i Transports indi, Piyush Goyal, "l’any 2030 només circularan cotxes elèctrics pels carrers indis".

Més enllà de la problemàtica mediambiental i els seus efectes sobre la salut pública, no hem de perdre de vista que l’Índia és un dels principals fabricants mundials de vehicles, seu de gegants com ara Mahindra o Tata Motors, que fins i tot controlen importants marques europees com Jaguar o Range Rover, per exemple.

El govern indi subvencionarà els fabricants elèctrics que produeixin i comercialitzin cotxes elèctrics al seu país, cosa que beneficiarà els fabricants autòctons i alleugerirà la transició vers el cotxe elèctric. De fet, el fabricant japonès Suzuki, amb una forta presència a l’Índia, ja ha patentat unes senzilles bateries de liti que costen l’equivalent a uns 600 euros.

L’ambiciós pla estratègic indi inclourà també la creació d’una extensa xarxa de punts de càrrega elèctrica per poder abastir els més de 7 milions de cotxes elèctrics que l’Índia té previst matricular cada any fins al 2030.

stats