Autobús elèctric
Novetats 30/05/2019

Hyundai presenta un autobús elèctric de dos pisos

Serà ell primer autobús elèctric coreà i tindrà uns 300 quilòmetres d’autonomia

Ara Motor
2 min
Hyundai presenta un autobús elèctric de dos pisos

Hyundai se suma a la mobilitat elèctrica en el segment dels autobusos, un segment fins ara dominat amb mà de ferro per la multinacional xinesa BYD i que de mica en mica s’ha fet amb lloc significatiu en el mercat asiàtic i europeu.

El primer autobús elèctric del fabricant Hyundai és una comanda del govern sud-coreà, i ha rebut suport institucional i finançament governamental per convertir-se en una realitat. Aquest autobús elèctric té capacitat per a 70 passatges en les seves dues plantes, amb 11 places al pis inferior i 59 més al superior, i unes mides de gairebé arriben als 13 metres de llarg i els 4 d’alçada.

Vista lateral

Però la clau del nou autobús elèctric dels coreans és la capacitat de recàrrega de les seves bateries de 384 kWh, que es poden alimentar en només 72 minuts en un punt de càrrega ràpida.

Tecnològicament aquest vehicle no renuncia a l’equipament de seguretat més avançat, i disposa de diverses ajudes a la conducció, com ara un assistent de manteniment en el carril o un sistema de frenada automàtica, entre altres.

Amb tot, aquest autobús elèctric és només un prototip, i Hyundai encara no ha confirmat si el fabricarà en sèrie. Probablement la seva sort dependrà de les comandes i les reserves que en facin administracions públiques i empreses interessades en aquest sistema de transport de zero emissions.

stats