CES Las Vegas
Motor Novetats 07/01/2020

Hyundai i Uber desenvolupen el primer taxi aeri elèctric

El servei tindrà un sostre operacional d’uns 500 metres, una velocitat punta de 290 km/h i una autonomia de 100 quilòmetres

Ara Motor
2 min
Hyundai desenvolupa el primer taxi aeri elèctric per a Uber

És una de les grans atraccions del CES de Las Vegas. Tot i que aquest Hyundai S-A1 és només un prototip, la voluntat de la marca coreana i del seu soci Uber és convertir-lo en una realitat en un horitzó no gaire llunyà, a tan sols deu anys vista.

El taxi aeri elèctric podria ser una realitat el 2030

I és que la congestió del trànsit a les grans ciutats fa que en algunes ocasions sigui especialment lent moure-s'hi amb un vehicle convencional i, en aquest sentit, la idea de crear un taxi volador, promoguda per Hyundai i Uber, té més sentit.

El prototip, anomenat S-A1, és un vehicle elèctric amb uns 100 quilòmetres d’autonomia i una velocitat punta de 290 km/h, amb un disseny inspirat en els vehicles de la NASA i un sistema d’arrencada i enlairament vertical, sense necessitat de recórrer a una pista d’aterratge.

El taxi aeri tindrà un sistema d'enlairament i aterratge vertical

L’S-A1 volarà a una altura compresa entre els 300 i els 600 metres i, gràcies als seus rotors i hèlixs impulsades per motors elèctrics, serà molt més silenciós que els helicòpters amb motor de combustió, cosa que millorarà la comoditat dels usuaris del vehicle i alliberarà de sorolls molestos la resta de la població.

Aquest prototip elèctric –que es podrà carregar en un punt ràpid en tan sols sis minuts– té una cabina amb espai per a quatre ocupants, i, tot i que encara caldrà conduir-lo manualment, la idea dels impulsors és que en el futur sigui capaç de circular de manera totalment autònoma, sense necessitat d’intervenció humana.

Detall cabina

Amb tot, ni Hyundai ni Uber han volgut fixar una data d'entrada en funcionament del seu prototip, i ni tan sols han afirmat que aquest sigui el disseny definitiu del seu taxi aeri, que en teoria serà un servei integrat més en l'oferta de mobilitat de la multinacional nord-americana.

stats