Història
Motor Novetats 20/02/2022

Hispano Suiza presenta la reinterpretació del mític T45

La marca de luxe catalana i l’Institut Europeu del Disseny de Torí presenten un model que reinterpreta el T45 original de l’any 1911

2 min
Disseny Hispano Suiza T45 en clau moderna

L’Hispano Suiza T45 va ser un vehicle innovador fabricat a Barcelona l’any 1911 per encàrrec de l’aleshores rei d’Espanya, Alfons XIII. Aquell era un model esportiu amb un motor de quatre cilindres en línia i 60 CV de potència que podia assolir velocitats de fins a 120 km/h, tot un rècord en aquell moment. El primer T45 fabricat a les instal·lacions de la marca a Sant Andreu va ser per al monarca espanyol, però Hispano Suiza va fabricar unes quantes unitats més del T45, sempre sota comanda i reserva prèvia, a un preu que superava les 11.500 pessetes, uns 69 euros actuals, una xifra també estratosfèrica ara fa 111 anys.

Alfons XIII al volant d'un T45

L’any 2024 Hispano Suiza celebrarà 120 anys d’història, i per escalfar motors de cara a aquesta data els actuals propietaris de la mítica marca de cotxes de luxe catalana han encarregat als estudiants de l’Institut Europeu del Disseny (IED) de Torí, a Itàlia, una reinterpretació moderna del primer cotxe esportiu de carrer de la història, amb resultats sorprenents. De fet, el director de disseny d’Hispano Suiza, el català Francesc Arenas, ha destacat que els projectes presentats pels estudiants “han sigut un estímul i una innovació” i que permet a la marca “recuperar les exigències d’una marca històrica respectant la seva personalitat i passió”.

Altres models presentats pels alumnes
Altres models presentats pels alumnes

De moment no es preveu que la marca desenvolupi cap altre model nou més enllà dels actuals Carmen i Carmen Boulogne, dos esportius de luxe 100% elèctrics, però la reinterpretació en clau contemporània del llegendari T45 sembla una declaració d’intencions de cara al futur de la companyia.

stats