Conducció autònoma
Motor Novetats 18/03/2018

General Motors fabricarà un cotxe sense volant ni pedals l'any vinent

El primer cotxe sense volant ni pedals es fabricarà a Michigan, i ja està tramitant els permisos i homologacions pertinents als Estats Units

Ara Motor
1 min
General Motors fabricarà un cotxe sense volant ni pedals l’any vinent

Es diu Cruise AV i, segons General Motors, serà el primer vehicle de producció creat d'una plataforma absolutament nova i autònoma que prescindeix de volant, pedals i controls manuals. De fet, el gegant nord-americà ha anunciat aquesta setmana que el Cruise AV es començarà a vendre durant el segon semestre del 2019 als Estats Units i al Canadà.

Ara fa uns mesos que General Motors va comprar una 'start-up' anomenada Cruise Automation per més de 1.000 milions de dòlars amb l'objectiu de convertir-se en el nou referent de la conducció autònoma. Cruise Automation, que ha mantingut la seva independència i manera de treballar tot i l'aixopluc de General Motors, ha avançat molt amb els Chevrolet Bolt modificats amb què ha estat treballant durant els últims mesos amb resultats molt positius.

El Cruise AV també està pensat per convertir-se en un cotxe compartit, i tractarà tots els ocupants de la mateixa manera, ja que tots seran ocupants i passatgers del cotxe, i no pas conductors. General Motors preveu començar les proves pels carrers de diverses ciutats nord-americanes aquest mateix estiu.

General Motors invertirà uns 100 milions de dòlars a preparar i adaptar les plantes d'Indiana i Michigan per fabricar el Cruise AV, que haurà de complir les exigents normatives federals de seguretat dels Estats Units abans de començar la seva producció en sèrie.

stats