Tecnologia
Motor Novetats 04/02/2018

Ford comença a utilitzar exoesquelets pels treballadors d'Almussafes

És el primer cop que un fabricant utilitza aquesta tecnologia per reduir les lesions dels seus treballadors

Ara Motor
1 min
Ford comença a utilitzar exoesquelets a Almussafes (Vídeo)

Tot i que sembli xocant, el 25% dels europeus tindrà més de 60 anys al 2020. L’envelliment de la població al Vell Continent també afecta a les empreses que fabriquen a Europa, com Ford. De fet, el 61% de les malalties laborals a Europa són causades per desordres musculars o fractures òssies.

Per això Ford ha estrenat els primers 20 exoesquelets pels seus treballadors de la planta valenciana d’Almussafes, on fabriquen els models Kuga, Mondeo, S-Max, Galaxy i Transit Connect. Aquests exoesquelets, fabricats amb titani i fibra de carboni, ajuden als operaris de la línia de producció a aixecar pesos o fer tasques físiques durant el seu horari laboral, reduint el cansament i les possibilitats de patir una lesió muscular a llarg termini.

Els dissenyadors de l’exoesquelet van demanar l’opinió de més de 200 treballadors de la factoria valenciana i després van començar a provar-los amb 100 treballadors seleccionats que van acabar d’ajudar a perfeccionar aquesta nova tecnologia.

Els exoesquelets, fins ara mai vistos a Europa, fa algun temps que són una realitat als Estats Units, on Ford els utilitza en la fabricació dels Mustang o F-150, entre d’altres, amb uns resultats espectaculars: la marca de l’oval assegura haver reduït un 90% els problemes i les lesions dels seus treballadors.

stats