Cotxes híbrids
Motor  /  Novetats 20/01/2020

Ford invertirà 42 milions a València per fabricar-hi vehicles ecològics

La marca nord-americana fabricarà a Almussafes les versions híbrides dels nous Kuga, S-Max i Galaxy

Ara Motor
1 min
Ford invertirà 42 milions a València per fabricar-hi vehicles ecològics

Ford ha anunciat una inversió de 42 milions d’euros a la seva planta d’Almussafes (València), on fabricarà dos cotxes híbrids i una instal·lació d’acoblament de bateries d'última generació.

A la seva planta d'Almussafes Ford hi ha destinat la producció de les versions híbrides dels models S-Max i Galaxy, que es començaran a comercialitzar durant el primer trimestre del 2021. En tots dos casos Ford maridarà un propulsor gasolina 2.5 de cicle Atkinson amb un motor elèctric i un generador associat a una bateria de liti, per obtenir una potència total combinada de 200 CV de potència.

A aquesta inversió de 42 milions cal sumar-hi una inversió complementària de 10 milions d’euros més destinats a la producció del nou Kuga híbrid endollable o PHEV, que també es fabricarà a la planta valenciana.

Un Kuga híbrid nou davant de la Generalitat Valenciana

El president de Ford Europa, Stuart Rowley, ha declarat que “Ford vol que la major part de les seves vendes siguin de cotxes electrificats a finals del 2022” i que la seva aposta per València s’inscriu en “l’aposta per més models electrificats i una oferta més amplia als compradors”.

Amb aquesta inversió Ford ha destinat més de 3.000 milions d’euros a la seva planta d’Almussafes des del 2011, 750 dels quals destinats a la producció del nou Kuga, el gran èxit de vendes de la marca nord-americana al Vell Continent, i que inclou versions híbrides convencionals, híbrides endollables o PHEV i semihíbrides o mild hybrid.

stats