Tesla
Motor 05/11/2018

Elon Musk afirma que el ‘pickup’ de Tesla serà un vehicle ‘ciberpunk’

El polèmic fundador de Tesla està entusiasmat amb la camioneta elèctrica de la companyia

Ara Motor
2 min
Elon Musk afirma que el ‘pickup’ de Tesla serà un vehicle ‘ciberpunk’

El ‘ciberpunk’ és un gènere literari i cinematogràfic que té com a argument diferencial una ambientació futurista i distòpica, amb una relació molt intensa dels humans amb la tecnologia i els robots. Sense anar més lluny, aquesta tendència artística té com a elements fundacionals les pel·lícules de Blade Runner o el manga Akira, entre d'altres. El ‘ciberpunk’ inclou alguns gèneres amb un fort creixement al nostre país –i al món occidental– com els ‘steampunk’, els ‘hackers’ o la literatura postmoderna.

Elon Musk ha qualificat a la seva camioneta de vehicle ‘ciberpunk’ en una extensa entrevista a Recode, la pàgina de noves tecnologies més important de Silicon Valley. En l’entrevista el fundador de Tesla ha afirmat que està “molt excitat amb el ‘pickup’ de Tesla”, un vehicle “superfuturista i ‘ciberpunk’” que vol canviar les regles del joc al sector.

El futur ‘pickup’ de Tesla serà un cotxe realment gran; tant, que fins i tot hi ha qui li demana si serà una camioneta o un camió. Musk respon a la pregunta: “Tant és si la gent hi veu un camió convencional o un ‘pickup’; el que vull és expulsar de les carreteres dels Estats Units les camionetes, furgonetes i camions que utilitzen el dièsel o la gasolina”.

Vist l’entusiasme de Musk amb el seu ‘pickup’, els entrevistadors li demanen els secrets del vehicle, cosa a la qual Musk respon que no pot avançar gran cosa, però que el vehicle disposarà de “tecnologies futuristes i sorprenents, capaces d’aturar-nos el cor, realment sorprenents”. A partir d’aquestes paraules podem deduir que el nou Tesla introduirà un sistema de conducció totalment autònom, probablement amb una gran autonomia d'ús i una potència superior als 1.000 CV convencionals.

Per acabar, Musk deixa oberta la porta a la fabricació de versions més petites de la seva camioneta "si el mercat ho demana", tot i que creu que la mida del vehicle "no serà un problema" als Estats Units. I és que a ningú se li escapa que els 'pickup' són els vehicles característics dels nord-americans. Per exemple, el Ford F-150 porta gairebé 40 anys liderant el rànquing de cotxes més venuts als Estats Units.

stats