SUV ecològic
Motor 01/05/2019

DR3, un SUV ecològic per 15.000 euros

El fabricant xinès DR desembarca al mercat espanyol amb un SUV que funciona amb GLP a un preu d’escàndol

Ara Motor
2 min
DR3, un SUV ecològic per 15.000 euros

DR és un fabricant d’automòbils xinès amb seu social a Itàlia que desembarca a Espanya després de més de deu anys de presència a altres mercats europeus, com el sempre difícil mercat transalpí. DR desembarca a l’estat espanyol amb un gran actiu sota el braç, el seu SUV compacte DR, un cotxe que pot funcionar amb GLP (gas liquat de petroli) o amb gasolina convencional, i que per tant rebrà l’etiqueta ECO de la DGT.

Nou DR3

El DR3 té una potència de 106 CV i un sistema de tracció davantera que li permet arribar a una velocitat punta de 175 km/h i un canvi manual de cinc relacions. Evidentment les prestacions no són el punt fort del cotxe xinès, però no s’allunya gaire d’altres vehicles del mercat equivalents.

Interior DR3

El punt més fort del DR3 és que aquest anuncia un preu realment competitiu, de només 14.900 euros i una garantia de cinc anys o 100.000 quilòmetres. Per aquest preu el DR3 ofereix un equipament més que destacable, i que inclou sostre solar, llandes de disset polzades, control de velocitat, entapissats de símil de pell, càmera posterior amb sensor d’aparcament, i un sistema multimèdia amb entrada USB i Bluetooth compatible amb el sistema Mirror Media que es gestiona mitjançant una pantalla tàctil de set polzades.

Vista posterior DR3

De moment el DR3 només es podrà adquirir a Madrid mitjançant el distribuïdor DR Italiana Automóviles Iberia, però la marca xinesa té previst expandir la seva xarxa comercial a Catalunya i ampliar la seva gamma amb nous SUV a un preu molt competitiu: el DR4 costarà uns 18.600 euros, el DR EVO5 uns 16.500 i el familiar DR6 Touring arribarà als 21.400 euros. Això no és tot, ja que DR vol ampliar la seva gamma amb fins a set nous models elèctrics durant els anys vinents i que també vendrà al nostre mercat.

Què és el GLP?

El GLP és un combustible molt econòmic derivat del petroli, ja que el seu preu de litre costa uns 0,66 cèntims d’euro i gràcies a la capacitat del doble dipòsit (gasolina i GLP) del DR3 pot arribar a uns 1.000 quilòmetres d’autonomia. A més a més, aquest combustible és sensiblement menys contaminant que la gasolina convencional.

stats