Novetats
Motor Novetats 12/03/2021

Dacia Spring, un elèctric encara més barat del que ens pensàvem

El primer totcamí elèctric de la filial de Renault té un preu de 12.403 euros a França i encara podria ser més barat al nostre mercat

2 min
Dacia Spring

Ben aviat ja no tindrem excusa per no tenir un cotxe elèctric, perquè Dacia ens ho posarà molt fàcil amb el nou Spring, un totcamí elèctric que pretén revolucionar el segment dels cotxes elèctrics amb un preu trencador i revolucionari, de només 12.403 euros a França, tal com s’ha filtrat en algunes pàgines i xarxes socials franceses i que Dacia ha confirmat.

El preu de tarifa del Dacia Spring a França serà de 16.990 euros, però acollint-se als incentius i les possibles ajudes del govern el preu final serà de tan sols 12.400 euros per a la versió d’accés anomenada Comfort Access, i que inclou elements de sèrie com l’aire condicionat. Val la pena recordar que és gairebé el mateix preu que Dacia demana per a les versions bàsiques amb motor de combustió del Sandero.

La versió Comfort Plus del Dacia Spring, que ja incorpora elements com un sistema multimèdia amb pantalla central tàctil i pintura blanca o grisa de color metàl·lic, tindrà un preu de 18.490 euros, que quedaran en 13.500 euros en cas d’acollir-se a les ajudes i incentius que ofereix el govern francès.

El flamant Dacia Spring promet una autonomia de 230 quilòmetres en cicle d’homologació WTLP, i que es pot estirar fins als 305 quilòmetres d’ús en cas de fer-lo servir en un cicle exclusivament urbà. De fet, la ciutat ha de ser l’hàbitat natural d’aquest totcamí elèctric, perquè el seu motor poc potent, de tan sols 44 CV i 125 Nm de parell, en limiten força les prestacions: accelera de 0 a 100 en 19,1 segons i presenta una velocitat màxima de 125 km/h.

Pel que fa al temps de càrrega, la marca romanesa afirma que l'Spring trigarà una mica menys de 14 hores en carregar les bateries en un punt domèstic de 2,3 kW de potència, unes 5 hores en un Wallbox de 7,4 kW de potència i només 90 minuts en un punt de càrrega ràpida de 30 kW de potència.

I el preu al nostre país?

Dacia només ha confirmat els preus filtrats al mercat francès i, per tant, als concessionaris del nostre país encara són una incògnita. Amb tot, prenent com a referència les tarifes oficials de França (16.990 euros l'Spring Comfort i 18.490 euros el Comfort Plus) i aplicant-hi les ajudes vigents pel pla Moves II i el pla Moves del 2021 (encara pendent d’implementar-se), podrien deixar-ne el preu final en uns més que atractius 10.490 euros.

stats