SUV ecològic
Motor Novetats 27/12/2018

Dacia Duster GLP Prestige: la lluita de classes més ecològica

El SUV romanès incorpora una versió que funciona amb GLP en el seu acabat més alt mantenint un preu competitiu

Ara Motor
2 min
Dacia Duster GLP Prestige: la lluita de classes més ecològica

El nou Dacia Duster és un dels totcamins més racionals del mercat si ens plantegem la compra en funció de la relació qualitat-preu. Tot i que ja no és un cotxe gaire barat, ara és possible comprar el SUV romanès amb un bon equipament i amb una versió de combustible ecològic (GLP, gas liquat de petroli) per 16.500 euros, descomptes promocionals a banda.

Fins ara ja hi havia una versió del nou Duster que funcionava amb GLP, però només es podia associar al nivell d’equipament Essential, molt més auster i espartà que el Prestige. El nivell d’equipament Prestige incorpora elements com el detector d’angles morts, entapissats específics, barres de sostre cromades, assistent de frenada d’emergència, sistemes ECO Mode i Start&Stop, regulador i limitador de velocitat, llums led, sis airbags, ajuda d’arrencada en desnivell, retrovisors electrònics cromats, llandes de 17 polzades o un nou sistema d’infoentreteniment Media Nav Evolution que es gestiona mitjançant la pantalla tàctil de set polzades.

Detall pantalla tàctil Dacia Duster

Mecànicament el Duster GLP utilitza un motor gasolina 1.6 SCe de 115 CV i 156 Nm de parell que es marida amb una caixa de canvis manual de cinc relacions i un sistema de tracció davantera o 4x2. El GLP (gas liquat de petroli), també anomenat autogas, és una barreja de butà i propà (provinent del petroli) que ha crescut molt els últims anys, sobretot en països com França i Itàlia. El GLP és més barat (el seu preu volta els 0,60 euros/litre) i és molt menys contaminant, ja que no conté sofre ni altres substàncies i partícules contaminants i perjudicials per a les persones o el medi ambient.

Avantatges del GLP

Reducció del 15% en emissions de CO2

Reducció del 96% en emissions de NOx

Reducció del 50% de soroll o contaminació acústica

Reducció del 99% en emissions de partícules

El Duster de GLP utilitza dos dipòsits diferents, ja que sempre arrenca com un cotxe de gasolina convencional i comença a utilitzar el GLP al cap d'un o dos minuts de funcionament, un cop el motor ha arribat a una temperatura de servei d'uns 40 graus.

Dacia Duster

Gràcies al seu preu i equipament, el nou Duster Prestige GLP es converteix en el totcamí de vocació ecològica amb més bona relació qualitat-preu del mercat i en una opció molt seriosa a l’hora de comprar un cotxe nou. No debades, Dacia s’ha convertit en una de les marques més venudes a l’estat espanyol el 2018, i probablement no canviarà gens durant el 2019.

stats