Nou CUV
Motor Novetats 03/03/2020

Cupra Formentor, el primer del seu llinatge

La marca d'alt rendiment catalana presenta el seu primer model exclusiu, un CUV d’altes prestacions tecnològic i atractiu

Ara Motor
2 min
Cupra Formentor

Amb el Formentor, Cupra estrena el seu primer model específic i diferent de la resta de la gamma de Seat. El Formentor és un CUV (mot que el grup Volkswagen utilitza per anomenar els seus SUV cupè) amb un disseny exclusiu i mecàniques d’altes prestacions que completa la gamma actual de la nova marca, que inclou també els Cupra Ateca que ja vam poder provar i el flamant Cupra León presentat fa poques setmanes.

Cupra Formentor

El Cupra Formentor, que es fabricarà a Martorell, utilitza la mateixa plataforma, mecànica i tecnologia que el Seat León i d’entrada disposa de dues versions mecàniques, una variant híbrida endollable o eHybrid de 245 CV amb una autonomia de 50 quilòmetres en mode totalment elèctric i una de més potent amb 310 CV extrets del bloc gasolina 2.0 TSI associat a un esquema de tracció integral 4Drive. En tots dos casos, el Formentor utilitza un canvi automàtic DSG amb connexió electrònica shift by wire, que millora el sistema de connexió entre el selector de marxes i la caixa de canvis.

Cupra Formentor

Estèticament aquest Cupra Formentor mostra un disseny sofisticat i potent, en què alguns especialistes han volgut veure un petit Porsche Macan gràcies a la seva carrosseria angulosa i musculada o al seu icònic pas de roda posterior que desemboca sobre els grups òptics posteriors.

Cupra Formentor

Els interiors del Cupra Formentor mantenen la disposició i el disseny del nou León, amb el mateix sistema d’infoentreteniment i aplicacions exclusives Cupra que ja vam poder descobrir en el nou Cupra León. Inclou una pantalla central de dotze polzades amb connexió a internet i navegador a temps real, entre d'altres elements.

Cupra Formentor

Per acabar, Cupra ha confirmat que començarà a comercialitzar el nou Formentor a finals del 2020 a un preu encara per confirmar, i serà el model que estrenarà la nova xarxa comercial de Cupra, que si bé seguirà associada a Seat, vol avançar en la distinció de la marca.

stats