Cotxe volador
Motor 11/10/2018

El primer cotxe volador de la història ja està a la venda

El Transition és un cotxe volador amb capacitat per a dos ocupants i ja està a la venda als Estats Units

Ara Motor
2 min
El primer cotxe volador de la història ja està a la venda

Sembla un exercici de ciència-ficció, però no ho és. Ja s’ha obert el període de reserva del Transition, el primer cotxe volador desenvolupat per un fabricant filial de la multinacional xinesa Geely anomenat Terrafugia, amb seu a Boston (Massachusets) i que fou fundada el 2006 i que té previst començar a entregar els seus primers cotxes voladors durant el 2019.

En aquest cas, el Transition necessita una pista d’aterratge convencional per enlairar-se i aterrar, i pot convertir-se en un vehicle terrestre en menys d’un minut. Terrafugia també ha anunciat que estan treballant en un nou model anomenat TF-2 i que, a diferència del Transition, serà capaç d’efectuar enlairaments i aterraments en vertical, com els caces britànics Harrier.

Terrafugia també ha confirmat el preu final oficial del Transition als Estats Units, que serà d’uns 279.000 dòlars. Els de Massachussets no tenen previst que aquest model acabi fent el salt al Vell Continent, i d’entrada només el vendran als Estats Units.

El projecte del Transition no és nou: aquest és un model de cotxe volador que es porta desenvolupant des del 2009, i que pot estacionar-se en un garatge convencional gràcies a les seves ales retràctils, que li permeten convertir-se en cotxe o avió només prement un botó. I és que aquest cotxe volador no és gaire gros: fa menys de sis metres de llarg i poc més de dos d’ample amb les ales plegades.

El Transition té una autonomia de vol d’uns 650 quilòmetres (suficients per arribar de Barcelona a Madrid, per exemple) i té una velocitat punta de 160 km/h en mode volador. Mecànicament aquest cotxe volador utilitza un motor gasolina de quatre cilindres que entrega 100 CV de potència, cosa que limita la velocitat punta d’aquest cotxe volador i restringeix la seva capacitat de càrrega, limitada a dos ocupants o 225 quilos.

stats