Cotxes 3D
Motor Novetats 12/08/2021

Un cotxe imprès en 3D que destrossa rècords de velocitat

El Czinger 21C és un esportiu híbrid fabricat amb impressores 3D que ha batut el rècord del circuit nord-americà de Laguna Seca

2 min
Czinger 21C

Quan l’emprenedor californià Kevin Czinger va anunciar que crearia un esportiu amb mecànica híbrida i 1.267 CV de potència fabricat íntegrament en alumini, plàstic i fibra de carboni mitjançant la tecnologia d’impressió 3D, pocs van creure en les seves possibilitats de futur, especialment després de l’esclat de la pandèmia.

Contra tot pronòstic, el Czinger 21C és una realitat física que marida un motor V8 de gasolina que envia la potència a l’eix posterior i dos propulsors elèctrics (un sobre cada roda) a l’eix davanter per arribar als 1.267 CV i 847 Nm de parell i aturar la bàscula en uns magnífics 1.240 quilos de pes. Aquesta disposició mecànica i construcció permeten que el Czinger 21C acceleri de 0 a 100 en només 1,9 segons i que sigui capaç de superar els 400 km/h.

Czinger 21C
Czinger 21C
Czinger 21C

Aquest esportiu revolucionari ha passat la seva prova de foc al circuit americà de Laguna Seca, on ha aconseguit batre el rècord d’un vehicle de producció amb un temps estratosfèric de només 1:25.44, millorant en més de dos segons el rècord del McLaren Senna, un altre esportiu modern d’altes prestacions. A més, el Czinger 21C va batre el rècord amb uns neumàtics de carrer, com són els Michelin Sport Cup 2R.

El fundador Kevin Czinger ja ha confirmat que després de superar totes les proves satisfactòriament el Czinger 21C començarà a fabricar-se aquesta tardor amb una producció limitada de només 80 unitats a un preu encara per confirmar. Aquestes primeres 80 unitats es fabricaran íntegrament mitjançant impressores 3D i aprofitant l’enginyeria computacional d’intel·ligència artificial, orientada a obtenir el màxim rendiment possible, que encara té marge de millora fins a arribar al model de producció definitiu. Per anar fent boca, us deixem amb el vídeo del rècord d'aquest esportiu revolucionari.

stats