SUV elèctric
Motor  /  Novetats 08/05/2019

El primer cotxe elèctric de Mercedes ja té preu: 77.425 euros

El SUV elèctric EQC, rival del Tesla Model X i Audi e-tron, ja es pot reservar

Ara Motor
2 min
El primer cotxe elèctric de Mercedes ja té preu: 77.425 euros

El primer cotxe elèctric de Mercedes-Benz ja té preu. I serà un preu elevat: Mercedes-Benz demana 77.425 euros per les versions bàsiques del nou EQC, el SUV elèctric alemany que vol posar en entredit el domini del Tesla Model X, uns 10.000 euros més car que el nou totcamí alemany.

Interior Mercedes-Benz EQC

El nou EQC fa 4,77 metres de llarg, 1,88 d’ample i pesa més de 2.200 quilos, que es mouen gràcies a dos motors elèctrics –un sobre cada eix– que alimenten les quatre rodes de manera independent (amb un repartiment del parell vectorial independent en funció de les necessitats de tracció del vehicle) i sumen una potència total combinada de 300 kW, l’equivalent a uns 408 CV de potència tradicionals i espectacular parell de 765 Nm. Aquesta potència permet que l’EQC acceleri de 0 a 100 en 5,1 segons, i té una velocitat punta limitada electrònicament als 180 km/h.

Els dos motors elèctrics s’alimenten d’una bateria d’ions de liti situada als baixos del cotxe amb una capacitat de 80 kWh fabricada per Daimler i que permet una autonomia d’ús superior als 415 quilòmetres, que pot variar en funció de l’estil de conducció.

Mercedes-Benz EQC

El nou EQC es carrega del tot en unes onze hores en un punt de càrrega normal, però gràcies a la seva compatibilitat amb sistemes de corrent altern i de càrrega ràpida de 110 kW pot arribar a carregar fins al 80% de les seves bateries en només quaranta minuts.

Mercedes-Benz promet un consum de 22kWh/100km en el cicle NEDC, cosa que significa que en condicions reals consumirà més de 30 kWh cada 100 quilòmetres, una xifra sensiblement superior al Tesla Model X, un cotxe sis anys més veterà que l’alemany.

stats