Esportius
Motor Novetats 29/10/2021

Corvette Z06, pur múscul americà

El mític esportiu de Chevrolet s'actualitza amb una versió d’altes prestacions que arriba als 679 CV gràcies a un descomunal motor V8

2 min
Chevrolet Corvette Z06

Mentre a Europa i al Japó segueixen amb pas ferm el seu compromís amb els cotxes elèctrics i amb una petjada ambiental més continguda, els fabricants nord-americans van el seu propi ritme, amb un patró diferent de la resta de marques del mercat. El darrer exemple d’aquesta afirmació és el Chevrolet Corvette Z06, la versió més esportiva i passional de l’actual generació del Corvette, un bòlid de 679 CV i un motor V8 (o de vuit cilindres en V, si ho preferiu) que manté l’essència dels esportius clàssics nord-americans.

Anem a pams, però. L'atractiu més espectacular d’aquest Chevrolet Corvette Z06 és el seu motor atmosfèric V8 de 5,5 litres de cilindrada i que entrega 679 CV i 623 Nm de parell, associat a un canvi automàtic seqüencial de doble embragatge i un pes contingut de 1.561 quilos, que li permetrà accelerar de 0 a 100 en només 3 segons.

Detall del motor V8.

La preparació específica del Corvette Z06 també inclou diverses millores aerodinàmiques en el frontal i en el difusor posterior amb quatre cues d’escapament, llandes específiques de 21 polzades i neumàtics amb perfil de 345 mm d’amplada. El sistema de frens, signat per Brembo, inclou pinces carbonoceràmiques resistents a la fatiga i un ús intensiu amb ancoratge de sis pistons, una nova suspensió magnètica desenvolupada específicament per al model i uns neumàtics exclusius Michelin Pilot Sport Cup 2 R ZP.

Chevrolet Corvette Z06.

Més enllà dels detalls estètics funcionals, el colós americà també incorpora l’ús massiu de la fibra de carboni en el seu interior, que també es pot exportar a la resta del vehicle si s’incorpora el paquet opcional Z07, que inclou molts més detalls d’aquest material lleuger, que genera més downforce -càrrega aerodinàmica vertical-, gràcies a la seva aerodinàmica i el seu espectacular aleró posterior.

Detall dels interiors.
Detall dels interiors.
Detall dels interiors.

Chevrolet vol que el Corvette Z06 sigui un model especialment competitiu al circuit, i per això inclou un nou autoblocant posterior electrònic, un sistema de launch control per fer sortides i acceleracions fulgurants un cop aturats i un control de tracció amb cinc ajustos electrònics.

Tot i que encara no s’ha confirmat el preu definitiu del Corvette Z06, les primeres informacions apunten que estarà al voltant dels 90.000 dòlars, uns 77.500 euros al canvi actual. Si es confirma aquesta xifra, el Corvette Z07 costaria menys de la meitat (gairebé una tercera part) que alguns dels seus rivals més il·lustres, com el Lamborghini Huracán EVO o el McLaren 720S.

stats