Motor 29/08/2016

Citroën CXperience Concept, confort i disseny

La marca francesa prepara un prototip híbrid de cara al Saló de París

Ferran Vital
1 min
Citroën CXperience Concept

Innovació tecnològica, atreviment estètic i confort per als ocupants són alguns dels conceptes que s'associen a Citroën. En aquesta ocasió ha estat el fabricant francès qui ha volgut maridar aquestes idees en un prototip que presentarà al Saló de l'Automòbil de París, que obre les portes d'aquí a unes setmanes.

El CXperience Concept, nom oficial del prototip, anuncia algunes de les futures línies de disseny i creació de Citroën, alhora que reivindica el 'savoir faire' de la marca francesa. El CXperience Concept vol ser una berlina amb estètica de cupè, amb capacitat per encabir-hi quatre ocupants en els 4,85 metres de llarg i 1,37 d'ample.

Una de les innovacions més interessants que presenta el CXperience Concept és l'absència de retrovisors convencionals exteriors –que són substituïts per un sistema de càmeres–, l'acabat dels interiors de color groc o l'obertura de les portes.

CX

Per moure amb agilitat aquest prototip, els enginyers de Citroën han ideat un sistema híbrid que arribaria a una potència total de 300 cavalls, gràcies a un motor de combustió de benzina d'uns 200 cavalls i un altre motor elèctric d'uns 100 cavalls més. Aquest model híbrid permetria al CXperience Concept recórrer fins a 60 quilòmetres en mode cent per cent elèctric, mentre que la potència seria administrada mitjançant una caixa de canvis automatitzada de vuit velocitats.

Malgrat que no es portarà mai a producció, el CXperience Concept esdevé un excel·lent exemple de cap a on vol fer evolucionar Citroën el disseny dels seus futurs productes.

stats