Novetats
Motor Novetats 17/01/2022

Citroën actualitza el C5 Aircross

La marca francesa evoluciona el seu totcamí familiar amb novetats estètiques i tecnològiques

2 min
Citroën C5 Aircross

Ja fa gairebé quatre anys que Citroën va presentar el C5 Aircross, un innovador vehicle familiar a cavall d’un monovolum convencional i un SUV a l’ús, que va generar un vehicle de tall crossover, amb una carrosseria prou elevada, un bon maleter i –atenció!– tres places reals a la filera de seients posterior, un element que costa molt de trobar i que resulta cabdal per a moltes famílies.

Però aquesta primavera arribarà l’actualització estètica i mecànica del C5 Aircross, que estrenarà nova signatura òptica gràcies a fars led més petits i estilitzats, que fan que el vehicle esdevingui més afilat i dinàmic. A aquesta sensació també hi ajuden les noves llandes de 18 polzades (opcionalment pot disposar-ne d’unes de 19 polzades), retrovisors amb carcassa enfosquida, nous colors per a la carrosseria i per als airbumps o proteccions laterals de les portes.

Citroën C5 Aircross.
Citroën C5 Aircross.
Citroën C5 Aircross.

En els interiors hi destaca la presència d’una nova pantalla central de 10 polzades situada en una posició elevada i que controla també els comandaments de la climatització del vehicle, així com un nou selector de conducció minimalista anomenat e-Toggle i un comandament físic per canviar el mode de conducció i activar el grip control per millorar la tracció del cotxe en condicions de poca adherència o activar el mode totalment elèctric en les versions híbrides endollables o PHEV.

Detall dels interiors.
Detall dels interiors.
Detall dels interiors.

Precisament la versió PHEV o híbrida endollable veu una mica reduïda la capacitat màxima del maleter dels 720 L de la versió estàndard fins als 600 L, a causa de la presència de les bateries de liti. Aquestes bateries li permeten una autonomia en mode elèctric de fins a 55 quilòmetres i una velocitat màxima de 135 km/h, i pot carregar-se en menys de dues hores en un punt domèstic de tipus Wallbox.

Citroën encara no ha publicat els preus definitius d’aquesta actualització estètica i tecnològica del C5 Aircross, per bé que no haurien de diferir gaire dels preus actuals, que oscil·len entre els 21.250 i els 44.500 euros. Per acabar amb la llista de novetats, també cal fer esment dels nous entapissats, que ara també inclouen la possibilitat de disposar de cuir i alcàntara.

stats