Novetats
Motor 26/09/2018

Bugatti estudia fabricar un SUV

Els alsacians estan estudiant la possibilitat de fabricar un totcamí de tipus esportiu per ampliar la seva gamma de models i obtenir més beneficis

Ara Motor
2 min
Bugatti estudia fabricar un SUV

La revista britànica 'Autocar' revela una conversa amb el CEO de Bugatti, l’alemany Stephan Winkelmann, on anuncia la seva intenció de crear nous models en una gamma centrada en els seus superesportius, actualment el Chiron i fins fa poc el seu predecessor, el Veyron. Winkelmann, que ha dirigit abans altres marques del grup VAG com Lamborghini o Audi, hauria anunciat que la marca alsaciana té l'objectiu de crear com a mínim un segon model per completar l’oferta de Bugatti.

Preguntat sobre si el nou model de Bugatti podria ser un SUV o una berlina de tres cossos, Winkelmann contesta que “cal analitzar la demanda global i regional de cada tipus de producte” abans de fer “importants inversions”. Aquestes paraules poden suposar que Bugatti hauria escollit la possibilitat de crear un totcamí de tipus esportiu, seguint els passos de l’altra gran marca esportiva del grup Lamborghini, que fa poc ha presentat el seu flamant Urus.

Fa uns anys, Bugatti ja havia projectat una berlina de tres cossos anomenada Galibier, però finalment el projecte va ser desestimat en considerar que no obtindria una gran resposta entre els clients de la marca, més interessats en l’exclusivitat exuberant dels Veyron, Chiron o Divo.

Bugatti Galibier

Fabricar un SUV, en canvi, suposaria poder utilitzar elements mecànics, tecnològics i plataformes de les altres marques del grup com Lamborghini o Bentley, i reduir així els costos de desenvolupament del vehicle. A més a més, a ningú se li escapa que l’Urus, el SUV de Lamborghini, es va projectar durant els anys en què Winkelmann va estar al capdavant dels de Sant’Agata Bolognese.

De fet, els grans fabricants de cotxes esportius fabricaran aquesta mena de vehicles, i fins i tot Ferrari en fabricarà un, seguint els passos de Lamborghini, Rolls-Royce o Bentley, entre d'altres.

stats