Novetats
Motor 02/01/2020

BMW Sèrie 2 Gran Coupé: un cupè esportiu de tracció davantera

La marca bavaresa presenta el Sèrie 2 Gran Coupé, un 'rara avis' en la seva gamma

Ara Motor
2 min
BMW Sèrie 2 Gran Coupé: un cupè esportiu de tracció davantera

Per primer cop en la història, BMW comercialitzarà una berlina cupè de quatre portes i tres volums associada a un esquema de tracció davantera –és a dir, que les rodes motrius són les davanteres– i motor en posició transversal i no pas longitudinal.

Motor transversal: un crim pels puristes de BMW

I és que el nou BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitza la mateixa plataforma que el nou Sèrie 1, anomenada UKL i que deriva de les que utilitza Mini, filial dels bavaresos. De fet, aquest model té un referent en què emmirallar-se: el Mercedes-Benz CLA, que vam poder provar ja fa un temps, i que com el BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitza una plataforma de tracció davantera i motor en posició transversal.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé

El fet de ser una berlina cupè de tracció davantera fa arrufar el nas als seguidors meś puristes de la marca alemanya, però des de Munic asseguren que, gràcies a la gestió electrònica ARB –que simula l’acció d’un autoblocant– i la possibilitat de configurar tres modes de rigidesa i duresa de la suspensió (anomenades standard, adaptative i M sport), es poden esprémer una mica més les possibilitats dinàmiques d’aquest nou model.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé vista posterior

Tot i que aquesta berlina cupè no manté l’essència clàssica dels esportius bavaresos, la seva estètica sí que mantindrà les dosis d'agressivitat i esportivitat característiques de la marca gràcies al paquet estètic M Performance, que inclou retrovisors amb aspecte de fibra de carboni, quatre cues d’escapament d’acer inoxidable i diverses llandes de 18 o de 19 polzades.

BMW Sèrie 2 Gran Coupé

El BMW Sèrie 2 Gran Coupé utilitzarà motors dièsel i gasolina de tres i quatre cilindres, amb potències compreses entre els 140 i els 306 CV, que es mariden amb un canvi automàtic de set relacions i doble embragatge en les versions bàsiques o de vuit relacions i convertidor de parell en les versions més potents i ben equipades. De la mateixa manera les variants més potents aniran associades opcionalment o de sèrie a la plataforma de tracció integral xDrive.

Interior BMW Sèrie 2 Gran Coupé

Pel que fa als seus interiors i a la seva aposta tecnològica, el Sèrie 2 Gran Coupé és pràcticament igual al nou Sèrie 1 i en manté la mateixa disposició dels aparells digitals, com ara la gran pantalla central tàctil de 9,2 polzades, un sostre solar panoràmic opcional o la possibilitat d’encabir fins a 430 litres d’equipatge al seu maleter. Aquesta nova berlina cupè ja té preu de venda al nostre mercat, que oscil·larà entre els 31.255 euros de la versió gasolina 218i i els 58.700 euros de la versió M235i xDrive.

stats