Cotxe autònom
Motor  /  Novetats 03/09/2017

BMW, Fiat-Chrysler, Intel i Mobileye formen una aliança per desenvolupar el cotxe autònom

Aquestes empreses han segellat un acord per crear una plataforma de mobilitat cent per cent autònoma

Ara Motor
2 min
BMW, Fiat-Chrysler, Intel i Mobileye formen una aliança per desenvolupar el cotxe autònom

L'empresa italoamericana Fiat-Chrysler (FCA), que inclou marques com Jeep, Dodge, RAM, Abarth, Maserati i Alfa Romeo, s'ha afegit a l'aliança que BMW ja tenia amb Intel i Mobileye per desenvolupar un vehicle cent per cent autònom de nivell 5, és a dir, capaç de circular en qualsevol situació sense ajuda humana. La plataforma, que utilitzarien la bavaresa BMW i la italoamericana FCA, disposaria d'un programari creat per Intel i d'uns components electrònics aportats per la israeliana Mobileye.

BMW iNext, el primer autònom de BMW

De fet, la plataforma autònoma ja està força avançada: hi ha 40 cotxes cent per cent autònoms que ja circularan en fase de proves per les carreteres nord-americanes abans de finals d'any i s'espera que el nombre de cotxes de proves serà superior al centenar el 2018.

BMW ha estat el primer fabricant del planeta a anunciar quan comercialitzarà el seu cotxe cent per cent autònom, i s'ha avançat doncs a rivals com Tesla, Jaguar i el grup Volkswagen. El primer cotxe elèctric i autònom dels bavaresos, anomenat provisionalment iNext, arribarà el 2021 i disposarà d'un sistema autònom avançat i d'una autonomia elèctrica de gairebé 500 quilòmetres.

L'Alfieri serà el primer cotxe elèctric i en part autònom de Maserati

Aquesta plataforma serà la base dels futurs cotxes elèctrics i autònoms del grup FCA, que ja ha manifestat més d'una vegada que té la intenció de fer de Maserati una marca de luxe vinculada amb la sostenibilitat i la conducció autònoma.

stats