Novetats
Motor  /  Novetats 07/05/2019

BMW elimina el Sèrie 3 Gran Turismo

Els de Munic confirmen la desaparició del Sèrie 3 GT en un context de reajustament comercial i financer de la marca

Ara Motor
1 min
BMW elimina el Sèrie 3 Gran Turismo

El BMW Sèrie 3 Gran Turismo (també anomenat GT) va aparèixer l’any 2013 com una aposta de la marca bavaresa per donar sortida als compradors que volien una berlina esportiva amb una dosi extra d’espai en una estètica una mica més potent i una posició de conducció més elevada. L’any 2016 els de Munic van actualitzar la seva variant GT, però la marca ha confirmat que la nova generació del Sèrie 3 prescindirà d’aquesta versió i se centrarà només en les versions sedan i familiar o ‘touring’.

L’anunci de la desaparició del Sèrie 3 GT ha arribat de la mà del president de BMW, l’alemany Harald Krüger, que en un comunicat ha confirmat que el model “no tindrà cap successor” en la nova generació de la Sèrie 3.

Segons afirma Krüger, la desaparició del Sèrie 3 GT suposarà un estalvi de més de 12.000 milions d’euros d’inversió per al fabricant alemany en un segment que no es pot justificar donat l’actual nivell de vendes de la variant GT. I és que a BMW creuen que l’oferta actual de SUV i berlines (sedan i familiar) de BMW podrà absorbir amb facilitat el perfil de compradors del Sèrie 3 GT, que mai a acabat de ser un autèntic èxit de vendes a Europa ni als Estats Units, els mercats principals de BMW.

No serà l'última desaparició de models de la gamma actual de BMW, ja que el president de la companyia ha anunciat que el seu pla estratègic fins al 2021 preveu la desaparició de més models per centrar el gruix dels vehicles sobre dues grans plataformes modulars flexibles sobre les quals bastir la seva oferta comercial.

stats