SUV híbrid
Motor Novetats 30/09/2019

Bentley Bentayga Hybrid, luxe ecològic sense restriccions

Bentley presenta el Bentayga Hybrid, el primer totcamí de luxe ecològic del mercat enfocat a alliberar els seus clients de les restriccions mediambientals

Ara Motor
3 min
Bentley Bentayga Hybrid, luxe ecològic sense restriccions

No conec gaires compradors de SUV de luxe, però crec que la preocupació pel medi ambient, les emissions i el consum de carburant dels cotxes no figuren entre les prioritats a l’hora d’escollir un cotxe nou. Tot i això, Bentley ha decidit crear el primer SUV de luxe amb tecnologia híbrida endollable (PHEV) de la història amb el nou Bentayga Hybrid.

Detall endoll Bentayga Hybrid

El Bentley Bentayga Hybrid marida un motor elèctric de 128 CV i un motor gasolina de sis cilindres en V (o V6) de 350 CV per oferir una potència total combinada de 450 CV i 700 Nm de parell. Gràcies al seu propulsor elèctric i les seves bateries pot recórrer fins a 50 quilòmetres en mode 100% elèctric i pot carregar les seves bateries en només dues hores i mitja en un punt de recàrrega ràpida.

Interiors Bentayga Hybrid

La fitxa tècnica del Bentayga Hybrid promet un consum de només 3,5 litres cada 100 quilòmetres i unes emissions de només 75 grams de CO2 per quilòmetre permet obtenir un certificat ecològic que li permet circular sense por a les restriccions al trànsit de les grans capitals europees. Segurament el fet de poder obtenir aquesta etiqueta ecològica pot convertir el Bantayga Hybrid en una de les versions més interessants de la gamma de Bentley.

Vista lateral Bentayga Hybrid

La versió híbrida manté el mateix sistema de tracció integral i quatre modes de conducció anomenats Sport, Bentley, Comfort i Custom. que modifiquen el comportament general del cotxe gràcies a la gestió del motor, de la caixa de canvis automàtica i de la rigidesa de suspensió i direcció.

Detall indicador càrrega del Bentayga Hybrid

Però l’altra gran novetat del Bentayga Hybrid és la possibilitat d’escollir entre tres modes de conducció: EV Drive (conducció elèctrica), Hybrid Mode (conducció híbrida) i Hold Mode, que combina motor elèctric i de combustió per poder extreure les millors prestacions del cotxe. Aquests tres modes es seleccionen mitjançant un botó integrat en la consola central que substitueix la funció ‘start-stop’ en les versions amb motor de combustió.

Detall pantalla central amb informació càrrega elèctrica de la bateria

Estèticament aquesta versió ecològica del Bentayga es diferencia ràpidament gràcies a les inscripcions ‘Hybrid’ sobre les portes davanteres i la porta del maleter, a la seva calandra cromada i el sistema d’escapament amb quatre cues de titani.

Bentayga Hybrid

Per acabar, aquest Bentayga ecològic serà un cotxe car, ja que el seu preu base és de 170.731 euros, descomptes promocionals al marge. Aquest preu, això sí, és inferior a les versions dièsel i gasolina amb motors de vuit o dotze cilindres, que s’enfilen fins als 200.000 i els 240.000 euros respectivament.

stats