Saló de l'Automòbil
Motor Novetats 06/05/2023

L'Automobile Barcelona aplegarà més de 30 marques, però no són les que t'esperes

Malgrat que hagi baixat la quantitat de marques europees i japoneses que hi participaran, ha augmentat notablement la presència de fabricants xinesos

3 min
El Saló de l'Automòbil de Barcelona celebrarà la seva 42ª edició del 13 al 21 de maig de 2023

Torna el Saló de l'Automòbil a Barcelona. Sota el nom d'Automobile Barcelona, la popular mostra celebrarà del 13 al 21 de maig la seva 42a edició, que enguany arriba carregada de novetats. Però si tradicionalment havien estat les marques europees, japoneses i coreanes les principals protagonistes de la mostra, en aquesta ocasió els fabricants més destacables provenen de la Xina. I és que el país asiàtic ha estat el responsable d'aconseguir que les marques participants en el saló hagin passat de les 22 marques que van ser-hi presents ara fa dos anys a un total de 31.

Aquest és tan sols un dels símptomes que denoten que el món de l'automòbil està canviant a gran velocitat, i que en aquesta cursa per l'electrificació Europa està perdent pistonada. De fet, el lema del mateix Automobile Barcelona és "Electritzant", la qual cosa elimina qualsevol tipus de dubtes sobre el plantejament que se li vol donar al certamen.

Els visitants podran veure i tocar els vehicles de més de 30 marques

14 novetats, tres de les quals mundials

El Saló de l'Automòbil de Barcelona ha estat durant els darrers anys una mostra poc rellevant a escala internacional pel que fa a novetats, ja que els fabricants aprofitaven salons més importants com el de Ginebra, el de París o el de Frankfurt per presentar-hi els seus nous models. Però enguany els responsables de l'Automobile Barcelona asseguren que els visitants podran descobrir fins a 14 novetats, tres de les quals autèntiques primícies mundials.

Els vehicles protagonistes ocuparan els pavellons 1 i 8 del recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona, però en aquesta ocasió també hi seran presents les motos, que s'ubicaran al pavelló 7. Pel que fa a les marques de cotxes, s'ha confirmat la presència de fabricants com Aiways, Baltasar, BYD, Cenntro, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Ebro, EVO, Hyundai, ICKX, Kia, Lexus, Ligier, Maxus, Mazda, Mercedes-Benz, Microlino, Mitsubishi, Nissan, Renault, Seat, Sportequipe, SsangYong, Subaru, Suzuki, SWM, Tesla, Volvo i XEV.

Els cotxes es podran veure als pavellons 1 i 8, mentre que les motos estaran presents al 7.

És possible que alguns d'aquests fabricants no ens resultin encara familiars, i també sobta l'absència d'altres com BMW, Ford, Peugeot, Citroën, Fiat, Jeep, Volkswagen, Skoda, Audi o Toyota. Però malgrat aquesta circumstància, en total 31 marques de cotxes mostraran als visitants com entenen la nova mobilitat elèctrica.

Les novetats més destacades arribaran de la mà de la marca BYD, que a més dels models Tang, Han i Atto 3 que va presentar fa unes setmanes, també mostrarà els models Seal i Dolphin. D'altra banda, el Cupra Tavascan (un model que es fabricarà a la Xina), el nou Mercedes-Benz Classe E o la pick-up Ebro EcoPower seran presentats per primer cop en un saló mundialment. En qualsevol cas, també debutaran a la mostra barcelonina la gamma Dacia Extreme, el Hyundai Kona, el Mazda MX30 REV, el Mercedes-Benz EQE SUV, el Microlino elèctric del Grupo Astara, el Silence S04, els nous Renault Clio i Espace i el XEV Yoyo.

Com és habitual, a la zona exterior del saló es podran provar les darreres novetats de les marques.

I també motos

Com dèiem, les motos també seran les protagonistes del Saló de l'Automòbil. En aquest cas es combinarà l'Automobile Barcelona amb el saló Motoh! Barcelona, que de l'11 al 14 de maig mostrarà als visitants les novetats més rellevants del sector de les dues rodes. En total la mostra aplegarà més de 40 expositors, entre els quals es troben Benelli, BMW Motorrad, CFQuads, Evoke, Harley Davidson, Indian, Joyor, Kawasaki, Keeway, Loncin Quads, Macbor, MBP, MH, MITT, Niu, QJ, Ray, Sunra, Sym, Yamaha i Zero Motorcycles. A més, també hi seran presents marques d'accessoris i complements per a motocicletes i motoristes, així com empreses de serveis com a asseguradores o financeres.

Tot plegat en un esdeveniment que ja compta amb més d'un segle d'història i que, com és tradició, permetrà als assistents fer proves de molts dels models exposats als boxs ubicats a les avingudes Reina Maria Cristina i Rius i Taulet. A més, l'emblemàtic circuit de Montjuïc serà el protagonista dels anomenats test drives o proves dinàmiques, on els aficionats al motor es podran familiaritzar amb els cotxes i provar-los en un entorn real.

stats