Cotxe elèctric
Motor Novetats 30/08/2019

Audi haurà de comprar bateries elèctriques a la Xina

Els d’Ingolstadt podrien superar així els problemes amb les restriccions de subministrament de les bateries per als seus nous models elèctrics

Ara Motor
2 min
Audi haurà de comprar bateries elèctriques a la Xina

L’electrificació del mercat automobilístic està posant contra les cordes diversos grans fabricants com Audi, ja que la demanda europea de noves bateries per als cotxes ecològics (híbrids o totalment elèctrics) supera de llarg la producció d’aquestes bateries al Vell Continent.

Aquesta situació ha provocat que Audi hagi iniciat negociacions amb la companyia xinesa BYD, especialista en cotxes elèctrics i la segona fabricant mundial de bateries per a vehicles, segons informa 'Bloomberg' i el portal 'Automotive News'.

Els alemanys estarien interessats en una aliança puntual o ‘joint venture’ amb BYD, ja que l’objectiu del grup Volkswagen és poder comercialitzar 22 milions de cotxes elèctrics a tot el món el 2028, la meitat dels quals destinats al mercat xinès, bressol de BYD.

Tot i que Audi ha inaugurat recentment una planta de producció de bateries elèctriques a Brussel·les, la seva producció ja ha patit diversos contratemps que han significat un gegantesc coll d’ampolla i retards considerables en les entregues dels primers e-tron.

A banda de les necessitats específiques d’Audi (i del grup Volkswagen) aquesta aliança podria ser un contrapoder a la que ja mantenen Tesla amb Panasonic i LG Chem i que actualment ostenta l’hegemonia mundial en producció i venda de bateries i cotxes elèctrics.

Fins ara BYD s’ha centrat en la producció de bateries per als seus propis models, ja que la Xina és el mercat més gran del cotxe elèctric a tot el món, tot i que puntualment ha cooperat amb altres fabricants com Daimler, matriu de Mercedes-Benz i gran rival d’Audi.

I és que el valor de les bateries destinades als cotxes, camions i autobusos elèctrics està en ple creixement, i alguns observatoris internacionals avisen que el valor de la bombolla de les bateries elèctriques pot multiplicar-se per deu en un futur no gaire llunyà i assolir un valor de més de 500.000 milions de dòlars l’any 2050.

stats