SUV esportiu
Motor Novetats 02/02/2022

Aston Martin DBX707, el SUV més ràpid del món

La marca britànica confirma la versió més prestacional del DBX, un monstre de 707 CV de potència

2 min
Aston Martin DBX707

Aston Martin és una marca britànica de luxe, especialitzada en vehicles esportius i elegants que ara ha creat el SUV més ràpid del món, per davant de models com el Lamborghini Urus, el Range Rover Sport SVR, el Bentley Bentayga S, el Maserati Levante o Porsche Cayenne Turbo GT, i a l’espera del futur Ferrari Purosangue, que ha de ser presentat al llarg d’aquest 2022. Els anglesos han presentat ara el DBX707, la versió més radical del seu totcamí DBX, que s’anomena així pels 707 CV de potència i 909 Nm de parell que ofereix el seu motor V8 de 4 litres de cilindrada.

El nou DBX707 estrena també un sistema de suspensions, frens i caixa de canvis, relacions reajustades de nou pels enginyers de la marca per extreure el màxim rendiment del seu propulsor. Gràcies al seu motor i a la gestió electrònica i de la caixa de canvis, el DBX707 assoleix una velocitat punta de 310 km/h, i es converteix així en el totcamí més ràpid del món.

Les xifres d’acceleració del DBX707 també són espectaculars, ja que és capaç de passar de 0 a 100 km/h en només 3,3 segons. Tota aquesta potència necessita un sistema de suspensió neumàtica amb vàlvules d’amortiment i barres estabilitzadores per optimitzar el pas per corba.

Aston Martin DBX707.
Aston Martin DBX707.
Aston Martin DBX707.

Aquesta versió esportiva manté el sistema de tracció integral, però l'electrònica ha estat reajustada amb un diferencial electrònic de desplaçament limitat que millora el repartiment de parell entre les rodes i, per tant, el seu comportament dinàmic i el comportament a ritmes àgils o directament esportius. 

En l'àmbit estètic, el DBX707 es diferencia del de sèrie per unes llandes de 22 polzades (opcionalment pot equipar-ne unes de 23), discos carbonoceràmics d’alt rendiment i pinces de fre de sis pistons.

Les primeres unitats del DBX707 arribaran a finals d’aquest mateix 2022, a un preu encara per confirmar, però que superarà de llarg els 210.000 euros de la versió estàndard de 551 CV de potència.

stats