Nou Suv
Motor Novetats 28/07/2017

Aran, Tarraco i Abrera entre els finalistes per donar nom al nou SUV de Seat

Hi ha tres noms catalans entre els nou finalistes en el concurs per batejar el futur SUV de set places dels de Martorell

Ara Motor
2 min
Aran, Tarraco i Abrera entre els finalistes per donar nom al nou SUV de Seat

Seat ha anunciat els 9 noms semifinalistes del seu concurs per donar nom al futur SUV de set places de Seat que es fabricarà a Alemanya per primer cop en la història de la marca catalana. Els 9 noms escollits entre les més de 10.000 propostes rebudes són Abrera, Alborán, Aran, Aranda, Ávila, Donosti, Tarifa, Tarraco i Teide.

Entre les opcions catalanes destaquen les ja conegudes Aran (de fet ha estat a punt de ser el nom dels models que finalment van ser Ateca i Arona) i Abrera (població situada just al costat de Martorell) i el sorprenent Tarraco. Val a dir que la ciutat de Tarragona havia promocionat el nom de Tarraco a Seat com una estratègia de posicionament i publicitat de la ciutat al món.

Punts forts i febles dels noms catalans

Aran: ha sigut un nom històricament associat a Seat (el va patentar al 1987), però no és cap ciutat espanyola, com voldria Luca de Meo.

Abrera: probablement és un dels noms favorits i amb més opcions dels 9, però fonèticament recorda poderosament el Brera, el cupè que Alfa Romeo va fabricar fa pocs anys.

Tarraco: Promocionat per l'ajuntament de la capital del sud de Catalunya, el nom de Tarraco no figurava en cap travessa de favorits. Podria ser el tapat?

També és sabut que el president Luca de Meo és partidari d'utilitzar noms de ciutats (Ávila, Aranda, Tarifa) per sobre de muntanyes o regions, però el nom de Teide ha estat sonant amb molta força durant els últims mesos a Martorell.

Seat escollirà els finalistes després de l'estiu entre els 9 candidats -5 noms que comencen amb la lletra A no sembla pas casualitat- i entre el 12 i el 25 de setembre els internautes que ho desitgin podran votar quin nom és el que més els agrada. El 25 d'octubre Seat anunciarà el nom més votat i que batejarà el primer totcamí gran de la marca.

stats