SUV elèctric
Motor  /  Novetats 02/02/2022

Alpine anuncia un SUV elèctric esportiu: l'X-Over GT

El totcamí elèctric d’Alpine arribarà el 2025 i es fabricarà a la planta francesa de Dieppe

1 min
Alpine announces Dieppe based production for its new GT XOver 2

Ja fa temps que sabíem que l’estratègia de futur d’Alpine , dissenyada pel CEO del grup Renault, Luca de Meo, passava per electrificar la marca. Aquest full de ruta pretén també aconseguir la complicitat amb les institucions franceses i els sindicats de treballadors, que veuen en l’aposta per l’electrificació d’Alpine una oportunitat per assegurar la producció i els llocs de treball a les plantes franceses.

El SUV elèctric d’Alpine es dirà X-Over GT i es fabricarà a la planta històrica de Dieppe, a la regió de Normandia, al nord del país, molt a la vora de la frontera belga. L’anunci del nou vehicle elèctric fabricat a França es va fer durant una visita a Dieppe en companyia del ministre francès d’Economia i Indústria, Bruno Le Marie; del CEO del grup Renault, Luca de Meo, i del màxim responsable d’Alpine, Laurent Rossi.

Aquest Alpine X-Over GT farà servir la nova plataforma CMF-EV de l’aliança Renault-Nissan i tindrà un enfocament comercial orientat al mercat aspiracional, un segment diferent del del públic objectiu de la matriu Renault. De fet, Luca de Meo vol que Alpine esdevingui per a Renault l'equivalent del que és Cupra –marca que ell va impulsar durant la seva etapa al capdavant de Seat– al Baix Llobregat.

La fabricació d'aquest SUV elèctric obligarà a una renovació total de la planta normanda de Dieppe, en el primer esglaó del pla Re-Nouveau France, un full de ruta del grup Renault amb el suport del govern de França i que preveu convertir el país gal en el gran centre productiu i industrial dels nous vehicles elèctrics del grup.

stats