SUV elèctric
Motor Novetats 02/02/2022

Alpine anuncia un SUV elèctric esportiu: l'X-Over GT

El totcamí elèctric d’Alpine arribarà el 2025 i es fabricarà a la planta francesa de Dieppe

1 min
Alpine announces Dieppe based production for its new GT XOver 2

Ja fa temps que sabíem que l’estratègia de futur d’Alpine, dissenyada pel CEO del grup Renault, Luca de Meo, passava per electrificar la marca. Aquest full de ruta pretén també aconseguir la complicitat amb les institucions franceses i els sindicats de treballadors, que veuen en l’aposta per l’electrificació d’Alpine una oportunitat per assegurar la producció i els llocs de treball a les plantes franceses.

El SUV elèctric d’Alpine es dirà X-Over GT i es fabricarà a la planta històrica de Dieppe, a la regió de Normandia, al nord del país, molt a la vora de la frontera belga. L’anunci del nou vehicle elèctric fabricat a França es va fer durant una visita a Dieppe en companyia del ministre francès d’Economia i Indústria, Bruno Le Marie; del CEO del grup Renault, Luca de Meo, i del màxim responsable d’Alpine, Laurent Rossi.

Aquest Alpine X-Over GT farà servir la nova plataforma CMF-EV de l’aliança Renault-Nissan i tindrà un enfocament comercial orientat al mercat aspiracional, un segment diferent del del públic objectiu de la matriu Renault. De fet, Luca de Meo vol que Alpine esdevingui per a Renault l'equivalent del que és Cupra –marca que ell va impulsar durant la seva etapa al capdavant de Seat– al Baix Llobregat.

La fabricació d'aquest SUV elèctric obligarà a una renovació total de la planta normanda de Dieppe, en el primer esglaó del pla Re-Nouveau France, un full de ruta del grup Renault amb el suport del govern de França i que preveu convertir el país gal en el gran centre productiu i industrial dels nous vehicles elèctrics del grup.

stats